РС и матица

Добој: Ово је земља у којој само ми судимо, а Додику смо осудили – да нам буде предсједник

«БРАНИМО СРПСКУ» - ВЕЛИКИ МИТИНГ ПОДРШКЕ ИНСТИТУЦИЈАМА И РУКОВОДСТВУ РЕПУБЛИКЕ
  • Борис ЈЕРИНИЋ: Српска брани своје институције и свог предсједника Милорада Додика. Јер, ако нема Републике Српске, нема ни будућности српског народа на овим просторима
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Имовина Српске је свугдје гдје се вијори њена застава Српске. Ту су наше ријеке, шуме, наши људи. Све то покушавају да нам одузму. Главна препрека им је Милорад Додик
  • Радован ВИШКОВИЋ: Имам ли ваше овлашћење да кажем предсједнику Додику да су грађани Добоја поручили да нећемо дозволити да се предсједник појављује пред Судом БиХ? (услиједио је буран аплауз)
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Република Српска не мијења Додика за Шмита, нити слободу за ништа


У ДОБОЈУ је одржан велики народни митинг, под слоганом „Бранимо Српску“, на ком је пружена подршка институцијама Републике Српске и очувању њене имовине.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић истакао је да грађани не бране појединца.

– Ми бранимо наш Озрен, нашу Требаву, наш Вучијак, наш град Добој и цијелу Републику Српску – поручио је Јеринић.

Истакао је да ће Српска бранити своје институције и свог предсједника Милорада Додика.

– Јер ако нема Републике Српске, нема ни будућности српског народа на овим просторима – навео је Јеринић.

Захвалио је грађанима што су на митинг дошли у великом броју.

Српски члан предсједништва Жељка Цвијановић поручила је да свугдје гдје се вијори застава Српске, да је тамо и имовина Српске.

– Ту су наше ријеке, шуме, наши људи. Да се примјетити да нам све то покушавају одузети. Увијек сам цијенила спосбност нашег народа да препозна замку и лоше намјере оних других. Главна препрека им је Милорад Додик, предсједник Републике Српске – истакла је Цвијановићева.

Истакла је да је Добој јасно и гласно поручио да снажно стоји уз институције Републике Српске и додала: «И даље ћемо се окупљати да покажемо да имовина припада Републици Српској“.

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић рекао је да су грађани Српске скупо платили своју отаџбину.

– Имам ли ваше овлашћење да кажем предсједнику Додику да су грађани Добоја поручили да нећемо дозволити да се предсједник појављује пред Судом БиХ? – упитао је Вишковић.

Након великог аплауза, Вишковић је захвалио грађанима што су препознали овај важан тренутак.

Нагласио је да Српска неће дозволити да неко понижава њене институције.

Предсједник НСРС и Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да Република Српска не мијења Додика за Шмита, нити слободу за ништа.

– Ово је земља у којој ми судимо, а ми смо већ Додика осудили да буде предсједник Републике Српске – поручио је Стевандић.

Предсједник НСРС и Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да Република Српска не мијења Додика за Шмита, нити слободу за ништа.

– Ово је земља у којој ми судимо, а ми смо већ Додика осудили да буде предсједник Републике Српске – поручио је Стевандић.

Скупу су присуствовали представници партија коалиционих партнера СНСД-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар