РС и матица

Србија помаже Српској лијековима, клиничким апаратима, заштитном опремом и храном

ДОГОВОР У ВИЛИ „БОКЕЉКА“ ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ И СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Александар ВУЧИЋ: „Подршку у храни, али и свим другим материјалима пружићемо и БиХ у целини
  • Милорад ДОДИК: Захваљући Србији неће бити проблема у вези са животно важном робом, као што су брашно, уље, шећер…, али и у вези са сточном храном. Србија је спремна да помогне и Федерацији БиХ у погледу испоруке одређених количина пшенице, кукуруза, соје
  • Србија, наравно, има своје изазове и проблеме, али вјерујем, и обећано је, да ће се сагледати могућности, да ћемо наредних неколико дана бити обавијештени о количинама и шта је могуће да се да, везано за лијекове и медицински материјал

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић, који се данас у Београду састао са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, поручио је да ће Србија пружити помоћ Српској, као и БиХ у цјелини.

Србија помаже Републици Српској у лековима, заштитној опреми и животно важним клиничким машинама. Подршку у храни, али и свим другим материјалима пружићемо и БиХ у целини“, написао је предсједник Србије на Инстаграм профилу „будућностсрбијеав“.

Додик је изразио захвалност за спремност Србије да у тешким тренуцима помогне.

Захвалан сам предсједнику Вучићу, са којим сам данас имао прилику да разговарам о разним модалитетима сарадње и помоћи, која је потребна Републици Српској и БиХ, како би се суочила и санирала проблеме у вези са вирусом корона“, рекао је Додик.

Он је истакао да Србија, односно предсједник Вучић, разумије проблеме који постоје у РС и БиХ.

Србија је спремна да помогне и РС и Федерацији БиХ у погледу испоруке одређених количина пшенице, кукуруза, соје, што је неопходно за прехрану становништва, као и да се за фабрику ‘Бимал’ у Брчком обезбиједи количину потребних репроматеријала, како би се обезбиједила стабилна производња уља у нареднх неколико мјесеци“, рекао је Додик.

Он је истакао да захваљући Србији неће бити проблема у вези са животно важном робом, као што су брашно, уље, шећер…, али и у вези са сточном храном.

Додик је пренио да је са Вучићем разговарао и о томе на који начин би могли да се обезбиједе одређени лијекови и потребни материјали за санирање вируса корона.

Србија, наравно, има своје изазове и проблеме, али вјерујем, и обећано је, да ће се сагледати могућности, да ћемо наредних неколико дана бити обавијештени о количинама и шта је могуће да се да, везано за лијекове и медицински материјал“, рекао је Додик.

Он је истакао да је захвалан предсједнику Вучићу, што, и поред проблема који су и у Србији видљиви, као и свуда у свијету, има пажњу и осјећај за Републику Српску и читаву БиХ.

Додик је додао да је обавијештен да је у Београд стигао и захтјев за помоћ из Горажда, за испоруку одређене медицинске опреме.

Он је рекао да се са тим, наравно сагласио и да вјерује да ће захтјев бити услишен, али и навео да би такве захтјеве требало централизовати преко власти Републике Српске и ФБиХ.

То смо се договорили и на тај начин ћемо се кретати у будућности“, рекао је Додик.

Вучић и Додик састали су се данас у вили „Бокељка“. Приликом сусрета носили су заштитну опрему и испоштовали нови начин поздрављања лактовима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар