Главно РС и матица

Вучић: Србији добро иде – златне и девизне резерве и даље расту

НАГЛАСИО ДА ЈЕ СРБИЈА ДОБРО ПОСТУПИЛА КАДА ЈЕ РЕЗЕРВЕ ЗЛАТА ВРАТИЛА У ЗЕМЉУ
  • Признао да страхује од онога што ће донијети предстојећа зима, јер се плаши да крај рата (у Украјини) неће скоро доћи

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је Србија направила паметан потез што је златне резерве вратила у земљу, као и да ће наставити са куповином злата.

„Србија је куповала доста злата. Не верујем да ћемо ове године имати снаге да наставимо са великим куповинама, али нешто ћемо купити свакако”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је Србија и даље лидер у региону по количинама златних резерви и колико су оне важне имајући у виду нарастајућу свјетску кризу.

Вучић је истакао и да је направљен паметан потез јер су резерве злата повучене у земљу.

„Да ли сте видели шта су Русима урадили. Све паре, 300 милијарди у једном дану су им отели, ко зна шта ће коме да падне на памет у свету”, примјетио је Вучић и додао да Србија зато не треба да брине, јер је злато враћено у земљу и под нашом је контролом.

Истакао је и да златне као и девизне резерве расту и даље и да Србији добро иде.

“Не можете ако нисте фискално стабилни да дајете 15 000 динара за 200 000 људи, повећавате плате и пензије, минималце”, указао је Вучић.

Он је поновио страховање од тога шта ће донијети предстојећа зима, јер се, како каже, плаши да крај рата неће скоро доћи.

„Наше је да чувамо мир за себе и своју земљу и да се провучемо и преживимо, а да нам привреда напредује и наставимо да радимо и градимо”, закључио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар