Скупштина РС

Цвијановић: Нема никаквог оружја, Народна скупштина Српске је пружила руку да се дође до добрих рјешења

„ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ГРАЂАНИ НА СВОЈ НАЧИН САНКЦИОНИСАТИ ДРЖАЊЕ ПДП И ЛИСТЕ ЗА ПРАВДУ И РЕД“
  • „Одлука НС РС је начин да се уведе ред. Желимо да Уставни суд БиХ и све инститције раде свој посао, а не да говоре како могу прегласавати или да могу радити без припадника једног од констиутивних народа“
  • „Није ничега рушилачког било у томе што је радила скупштина Народна скупштина Српске. Ничега није било усмјереног против БиХ. Све су то лажи ових који дижу температуру по Сарајеву, који нам причају из амбасада, оних који нам пријете којекаквим оружјем и слично. Ја сам јуче рекла да нема никаквог оружја, шта ће нам оружје, али имамо политичку одговорност за своје политичке одлуке“

ОЧИГЛЕДНО је да нема тајних планова и све је јавно и огољено, чим Амбасада САД каже да Уставни суд БиХ може да ради без Срба, рекла је предсједавајућа и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

– Задатак НСРС је био да покаже да смо свјесни тих планова – рекла је Цвијановићва, коменаришући саопштење америчке Амбасаде.

Поручила је да одлука НСРС није напад на Устав, БиХ или Дејтонски споразум.

– Парламент Српске је пружио руку да се дође до добрих рјешења. Желимо да Уставни суд БиХ и све инститције раде свој посао, а не да говоре како могу прегласавати или да могу радити без припадника једног од констиутивних народа – нагласила је Цвијановићева.

Истакла је да институције морају да буду стабилне.

Навела је је да одлука НСРС да усвоји Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској представља начин да се уведе ред.

Додала је да Српска жели Уставни суд БиХ који ће радити свој посао, без говора о прегласавању или функционисању без припадника једног народа.

Коментаришући негласање ПДП-а и Листе за правду и ред, на сједници Парламента Српске, Цвијановић је рекла да сви политичари носе индивидуалну и колективну политичку одговорност у оквиру политичких организација у којима дјелују, те да је свако изложен суду јавности због свог понашања и дјеловања.

Нагласила је да увијек заговара да се постигне јединство око одређених кључних ствари.

Рекла је да, када је ријеч о одређеним кључним стварима, гдје је потребно показати снагу институције, онда грађани Српске одлично препознају оне који су ту снагу умањили тиме што нису дио тог заједничког подухвата.

– Није ничега рушилачког било у томе што је радила скупштина Народна скупштина Српске. Ничега није било усмјереног против БиХ. Све су то лажи ових који пласирају и дижу температуру по Сарајеву, који нам причају из амбасада, оних који нам пријете којекаквим оружјем и слично. Ја сам јуче рекла да нема никаквог оружја, шта ће нам оружје, али имамо политичку одговорност за своје политичке одлуке. Према томе, ја очекујем да ће то грађани, као што су и до сада радили, санкционисати на свој начин – рекла је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар