Главно Странке

Стевандић: Пробошњачка политика не жели мостове – то једна врста ксенофобије

„ВАЉДА ЈЕ БОЉЕ ПАМЕТНОМ ПОЛИТИКОМ ДОБИТИ ДВА МОСТА НЕГО ДЕСТРУКТИВНОМ ИЗГУБИТИ ОБА“
  • Сматрамо да је рјешење градити мостове и паметним односом Хрватску наводити да гради онај у Градишци, преко подршке оном у Пељешцу

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић истакао је да је став ове странке да су мостови потребни јер повезују људе и утичу на развој, те да ту објективно нема мјеста за опструкцију.

Стевандић је истакао да је суштина да пробошњачка политика не жели мостове.

Онај мост у Братунцу опструишу иако је направљен, Пељешачки мост желе спријечити да се гради, за Градишку или Свилај баш их брига“, навео је Стевандић.

Он је оцијенио да је то једна врста ксенофобије која иде ка самоизолацији и лошим односима према Србији и Хрватској, али и према Кини која гради Пељешачки мост, саопштено је из Уједињене Српске.

Сматрамо да је рјешење градити мостове и паметним односом Хрватску наводити да гради онај у Градишци, преко подршке оном у Пељешцу“, рекао је Стевандић.

Ваљда је боље, додао је он, паметном политиком добити два моста, него деструктивном политиком изгубити оба.

Уједињена Српска сматра мостове потребним јер повезују људе и утичу на развој и ту објективно нема мјеста за опструкцију. То разумије и већина народа Републике Српске и наша политика јесте подршка тој великој већини која нас је и изабрала“, навео је Стевандић.

Чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић прегласали су на сједници Предсједништва српског члана Милорада Додика усвојивши са два гласа за“ и једним против закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, након чега је Додик најавио покретање механизма заштите виталног ентитетског интереса.

Народна скупштина Републике Српске данас ће се на посебној сједници изјаснити о потврђивању Додикове изјаве.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Stevandic-Probosnjacka-politika-ne-zeli-mostove/548876

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар