Одабрано Свијет

Главни тв-Монтенегрин Ђукановићевог режима: Није било Обилића, Хитлеру је инспирација био Св. Сава

СРБОФОБ ДАРКО ШУКОВИЋ МЕЂУ ОЧЕВЕ СВЕТОСАВЉА СВРСТАО И ДИМИТРИЈА ЉОТИЋА
  • Шуковић изговорио и да није било ни Косовске вечере ни девет Југовића. Нагласио је и да је глупост да је Милош убио Мурата

У ЕМИСИЈИ „Жива истина“, која може да се прати на црногорском јавном сервису, водитељ Дарко Шуковић изговорио је читав низ контроверзних тврдњи на рачун Срба и српске историје, само доливајући уље на ватру на већ алармантну ситуацију у тој земљи.

У разговору са доктором Миодрагом Царом Павличићем о подршци коју су лекари дали СПЦ и литијама, Шуковић је, између осталог, рекао:

– Ако 50 лекара иде да подржи једну верску заједницу која себе дефинише као светосавску, онај ко је мало више прочитао о коренима светосавља зна да су њихови духовни оци Димитрије Љотић, Ава Јустин и Николај Велимировић, а све што су они говорили је у супротности са тим учењем… Николај Велимировић је казао да је најстарији национализам на свету национализам који је успоставио Свети Сава и који је послужио Адолфу Хитлеру када је градио концепт национал-социјализма… И 50 лекара иде то да подржи – негодовао је водитељ.

И није се ту зауставио.

– Морам да кажем да Кнежева вечера или да је Милош Обилић убио цара Мурата, то су глупости, то су неистине. Није било ни Обилића ни девет Југовића, научите да живите са тим. Зар није боље, уз ризик да вас мрзе, рећи истину која ће једног дана доћи до свести људи него подржавати лекаре у нечему за шта подршке нема – питао се Шуковић.

У даљем разговору, доктор Павличић је одговарао на питања о инклузији Срба у црногорско друштво, о дешавањима у Будви и води ли се антисрпска политика у Црној Гори.

(Новости)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар