Odabrano Svijet

Gruzinska pravoslavna crkva zbog dana LGBT prirerila litiju koja je osveštala Tbilisi

NJEN PATRIJARH ILIJA DRUGI 17. MAJ PROGLASIO ZA DAN SVETOSTI PORODICE
  • Litija sa velikim ikonama Hrista i Bogorodice prošla od tbiliskog Trga Republike do saborne crkve Presvete Trojice. Sveštenici  osveštavali glavni grad Gruzije „od koronavirusa i svake druge zaraze“

GRUZIJSKI sveštenici i pravoslavni vernici organizovali su litiju kroz Tbilisi da bi svoj glavni grad „osveštali svetom vodicom, ikonom sa Hristovim likom i čudotvornom Ackurskom ikonom Bogodorice.

Litiju su osveštavanje organizovali u vezi sa Danom svetosti porodice i kao svoj odgovor na nameru seksualnih manjina Gruzije i njihovih pristalica da 17. maj i ove godine obeleže i proslave kao „Dan borbe protiv homofobije“.

Litija je prošla od tbiliskog Trga Republike do saborne crkve Presvete Trojice.

Sveštenici su za „osveštavanje Tbilisija od korona virusa i svake druge zaraze“ blagoslov dobili od svog patrijarha Ilije Drugog.

Patrijarh Ilija Drugi

Upravo on je 17. maj – parirajući gruzinskim LGBT-manjincima -proglasio za Dan svetosti porodice.

Prolazeći kroz grad, sveštenici su blagosiljali stanovnike Tbilisija na inicijativu patrijarha Ilije Drugog koji je 17. maj proglasio Danom porodične svetosti.

Suočeni sa kontrapotezom Gruzinske pravoslavne crkve, aktivisti LGBT su odlučili da se zadovolje vešanjem na balkone glavnog grada svojih zastava.

Doduše, od gradske uprave su tražili da TV toranj „osvetli u duginim bojama“, ali je taj zahtev bio odbijen.

U Tbilisiju je već više godina uzastopno 17. maja dolazilo do sudara LGBT-aktivista i pripadnika gruzijskih desnih partija i udruženja.

http://fakti.org/orthodox-point/gruzinska-pravoslavna-crkvazbog-dana-lgbt-priredila-litiju-koja-je-osve%C5%A1tala-tbilisi

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar