Свијет

Милановић: Избори у БиХсу фијаско и срамота, споменик хрватској пасивности и траљавости

ЧЕСТИТАО НА ИЗБОРУ ДОДИКУ, ЦИЈАНОВИЋ И БЕЋИРОВИЋУ, А ЗА КОМШИЋА РЕКАО ДА НЕ СМИЈЕ МЕЂУ ХРВАТЕ
  • За измјене у Изборном закону БиХ које намеће Кристијан Шмит рекао: То је једно велико, безобразно, дрско, ништа, катастрофа за хрватску спољну политику

ХРВАТСКИ предсједник Зоран Милановић изјавио је да су општи изборе у БиХ фијаско, срамота, споменик хрватској пасивности и траљавости.

„Разумијем /Драгана/ Човића, јер он је и предсједник ХДЗ-а, да мора говорити након избора као предсједник ХДЗ-а БиХ. Он је прошао свашта, очито мора балансирати. ХДЗ има одређеног разлога за задовољство јер они нису лоше прошли у жупанијама гдје су Хрвати већина. Међутим, ХДЗ није једнако хрватски народ“, рекао је Милановић.

За Комшића је рекао да не смије доћи у мјеста гдје живе Хрвати, а честитку поводом побједе за улазак у Предсједништво БиХ упутио је кандидату за српског члана Жељки Цвијановић и Денису Бећировићу испред бошњачког народа.

„Бећировић је из другог покушаја успио побиједити превртљивог и лошег Изетбеговића. Честитам њему и госпођи Цвијановић“, рекао је Милановић.

Према његовим ријечима, гурање Комшића Хрватима с повезом на очима је кукавичје јаје, преносе хрватски медији.

Након што је Кристијан Шмит наметнуо измјене Изборног закона које се тичу Федерације БиХ, Милановић је рекао да је он посљедњи донио некакву одлуку којом је као спасио Хрвате, а да нигдје у тим одлукама нема референце на случај `Љубић`.

„Ако се реферираш на имплементацију случаја `Љубић`, онда мораш макнути Комшића. Пазите колико би то у ствари било лако“, изјавио је Милановић.

Он сматра да је то једно велико, безобразно, дрско, ништа, катастрофа за хрватску спољну политику.

Милановић је навео да ће у сљедеће четири године Загреб стати или за права Хрвата као конститутивног народа или Хрвата тамо неће бити.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар