Свијет

Министарство одбране РФ: Кијев покушава да заустави хаотично бјекство својих војника из Лисичанска

ХОЋЕ ЛИ ГРАД-БЛИЗАНАЦ СЈЕВЕРОДОЊЕЦКА ПАСТИ ЗНАТНО ЛАКШЕ И БРЖЕ?
  • Током борби код Лисичанска 115-та механизована бригада украјинске војске неповратно је изгубила 80% људства и око 70% опреме једног свог батаљона
  • Ваздушно-космичке снаге Русије са четири високопрецизне ракете разориле погоне кијевске корпорације „Артјом“ која производи пројектиле за вишецјевне ракетне бацаче

ЛИСИЧАНСК је град са преко 100.000 становника и сигурно војници кијевске постмајданске хунте који га држе неће капитулирати за два-три дана.

Међутим, пашће, како ствари стоје, много брже не само од Мариупоља (борбе трајале три мјесеца), него и од Попасне и Рубежног. Можда и брже од Сјеверодоњецка, који се налази на другој обали ријеке Сјеверски Доњец.

Министарство одбране РФ је поводом Лисичанска издало саопштење какво није ни приликом преузимања контроле над мањим градовима Золотое и Горское који су се предали за неколико дана.

Објавило је да украјински војни врх и „команда на терену“ покушавају да „зауставе хаотично бјекство својих војника из Лисичанска“.

Мада „хаотично бјекство“ није са тиме повезало, навело је да је током борби код Лисичанска 115. механизована бригада украјинске војске неповратно изгубила 80% људства и око 70% опреме једног свог батаљона.

Такође: да је руска војска у борбама око лисичанске рафинерије уништила двије диверзантске групе страних најамника (укупно њих 14) међу којима су били и Грузини који су се иживљавали над заробљеним Русима.

Ваздушно-космичке снаге Русије са четири високопрецизне ракете разориле су погоне кијевске корпорације „Артјом“ која производи пројектиле за вишецjевне ракетне бацаче.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/ministarstvo-odbrane-rf-kijev-pokusava-da-zaustavi-haoticno-bekstvo-svojih-vojnika-iz-lisicanska

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар