Вијести Вјере

Бискупска конференција БиХ не одустаје од мисе у Сарајеву „блајбуршким жртвама“

ОБЈАВИЛА ДА ЋЕ МИСОМ ЈЕДИНО ЊИХОВЕ ДУШЕ БИТИ ПРЕПОРУЧЕНЕ ОЦУ НЕБЕСКОМ

ПОВОДОМ најављене мисе за блајбуршке жртве, чланови Бискупске конференције Босне и Херцеговине у заједничкој изјави одлучно одбацују за њу везане „све неправедне судове и инсинуације“.

„Ми, католички бискупи, одлучно одбацујемо све неправедне судове и инсинуације с обзиром на свету мису, која ће се славити у суботу, 16. маја 2020. у сарајевској Катедрали Срца Исусова и, у вези с тим, с повјерењем очекујемо добру вољу свих цркава и вјерских заједница и свих народа, као и њихових представника, прихваћајући право да неко друкчије мисли, вјерује и понаша се, али увијек у оквиру праведна закона и поштовања властитости Католичке цркве“, истакли су бискупи из БиХ.

У њиховој изјави се наводи да је властито и неотуђиво право свих цркава и вјерских заједница вршити своје богоштовље, молитве и обреде.

Додали су да богоштовље, молитве и обреди у Католичкој цркви имају само вјерско значење и искључују било какав вид политичкога, правнога или судскога значења.

„Према науку Католичке цркве, молити за неку особу или за неку скупину не значи нити одавати почаст тој особи или скупини, нити поистовјећивати се с њима, нити прихваћати њихова политичка увјерења, него се молитвом, конкретно светом мисом препоручује душу те особе или скупине милосрдному Оцу небескому, како нас је Господин Исус поучио, јер свима нам је стати на судиште  Божје“, поручили су бискупи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар