Вијести Странке

Чавић: Сигурно улазимо у Народну скупштину РС, нећемо имати мање посланика него сада

БАЊАЛУКА ОРГАНИЗАЦИЈА НДП СТАЈЕ ИЗА ЊЕГОВЕ КАНДИДАТУРЕ ЗА ПРЕМИЈЕРА СРПСКЕ

ПРЕДСЈЕДНИК НДП-а Драган Чавић сматра да ће ова странка на овогодишњим општим изборима сигурно обезбиједити парламентарни статус у Народној скупштини Републике Српске, најмање у обиму какав данас има.

Чавић је пред почетак сједнице Градског одбора НДП у Бањалуци рекао да је увјерен да ће са пратнерима постићи одговарајући успјех и на нивоу Парламентарне скупштине БиХ и да ће са неким од политичких странака из Српске постићи договор о коалицији за Представнички дом парламента БиХ.

Он је навео да ће на данашњој сједници Градског одбора бити формирани активи младих и бораца и пензионера, те да ће бити уприличена додјела чланских карата за 80 нових чланова у Бањалуци.

„У оквиру активности за предстојеће изборе у цијелој Републици Српској, укључујући и Бањалуку, радимо на томе да конституишемо и завршимо са свим унутарстраначким припремама како би прешли на сљедећу фазу припреме за опште изборе“, рекао је Чавић.

Говорећи о безбједносној ситуацији у Бањалуци, Чавић је рекао да слика није добра, да има разлога за забринутост, те да овај град не смије да постане несигуран за становнике.

„На подручју Полицијске управе Баљалука у посљедње двије године имамо неколико неразјашњених убистава и трагичних догађаја који ни данас нису разјашњени, једно убиство у Градишци, убиство Милана Вукелића прије више година. Све то код сваког нормалног човјека буди страх“, рекао је Чавић.

Предсједник Градског одбора НДП-а Крсто Јандрић каже да је странка имала одређених проблема са напуштањем одборника и једног дијела чланства, али да се успјела консолидовати, те да је сада у фази избора одговорних особа по бирачким мјестима.

„С обзиром на то да је Предсједништво НДП раније предложило да кандидат за предсједника Владе Републике Српске буде Драган Чавић, ми ћемо на данашњој сједници Градског одбора том пријелогу дати пуну подршку“, рекао је Јандрић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар