Вијести

Давор Драгичевић: Неће више бити скупова, биће шетње и музика коју је Давид волио

ПРЕД ПОЧЕТАК ОКУПЉАЊА РЕКАО ДА НЕЋЕ ОДУСТАТИ ОД ЗАХТЈЕВА ДА СЕ ОТКРИЈУ ОДГОВОРНИ
  • На Тргу Крајине, на одобреном окупљању, рекао: „Одавде не идем. Ја овај народ нећу напустити. Ја идем до краја. Ја и Давид смо једно”

НА ТРГУ Крајине у Бањалуци завршено је окупљање грађана који су пружили подршку породици Драгичевић и групи „Правда за Давида” у потрази за истином о убиству младог Бањалучанина Давида Драгичевића.

Давидов отац, Давор, поручио је да „скупова на овај начин више неће бити”.

Пред почетак скупа рекао је новинарима да од захтјева да се пронађу одговорни неће одустати.

„Ми смо мирни и достојанствени 280 дана. Показали смо ко смо и шта смо”, рекао је Давор Драгичевић и додао:

„Ја ћу рећи своје захтјеве и одавде не идем. Ја овај народ нећу напустити. Ја идем до краја. Ја и Давид смо једно”.

Драгичевић је рекао да позива Међународну заједницу „да заштити овај народ”.

„Драги мој сине, предао сам ти своје амајлије у аманет, назад немам гдје. На гроб не могу, у кућу не могу, у твоју собу не могу”, рекао је Драгичевић на почетку скупа, пред окупљеним грађанима.

Он је рекао да нико из групе „Правда за Давида” неће направити ни један инцидент, те да ће се наставити мирна и достојанствена окупљања.

Окупљеним грађанима послије Давора обратила се и Давидова мајка, Сузана Радановић.

„Моје дијете нећете убити, нема шансе. Остајемо овдје”, поручила је Сузана пред окупљенима и рекла да је њеног сина „убио неко веома јак”.

„Мој Давид је знао шта га чека, није бјежао. Вјерујте ми, вољела бих да је био кукавица. Највећи страх имам да ћу заборавити његов мирис, да ћу заборавити онај додир његове коже, да ћу заборавити онај осјећај под прстима док дирам његове дредове”, рекла је Сузана кроз сузе и узвикнула „правда за Давида”, на шта су грађани поновили исто за њом.

Након тога је пуштена Давидова пјесма „Клинац у гету” коју су окупљени у глас отпјевали.

Данијела Ратешић Дошен из групе „Правда за Давида” поручила је да Давидови родитељи у својој борби за истином никада неће остати сами.

„Давид нам је свима остао у сјећању, жив баш на овом Тргу. Разлог постојања Давидовог срца је имао велику симболику. Зашто су Давидови другари баш на том мјесту запалили свијећу и започели борбу за истином и правдом”, рекла је Ратешић-Дошен и додала:

„Тражимо да се убице коначно објелодане и казне како је законом прописано. Тражимо то свих ових дана на миран, демократски начин, баш онако како нам је Устав и Закон о људским правима то и омогућио”.

На скупу се обратио и новинар и продуцент Борис Малагурски.

„Борити се за правду никада није било лако, али ми то дугујемо Давиду”, рекао је Малагурски на шта су окупљени реаговали аплаузом.

Пред крај скупа поново се обратио Давор Драгичевић који је поручио да више неће бити оваквих скупова.

„Неће више бити скупова, биће шетња, биће музика коју је волио, али скупова на овај начин више неће бити”, рекао је Драгичевић на крају обраћања, али истакао да од потраге за истином и правдом неће одустати.

Потом је позвао окупљене грађане да заједно иду у мирну протестну шетњу, у чему су му се и придружили.

http://www.glassrpske.com/drustvo/vijesti/Zavrseno-okupljanje-na-Trgu-Krajine-Skupova-na-ovaj-nacin-vise-nece-biti/276183.html

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар