Вијести

Истражни притвор тројици од десеторице нападача на Србе у Уздољу

ЗБОГ ОПАСНОСТИ ДА БИ ОМЕТАЛИ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК И ПОНОВИЛИ НЕДЈЕЛО

ИСТРАЖНИ судија одредио је притвор тројици од десеторице осумњичених за недавни напад на припаднике српске мањине у месту Уздоље код Книна, док су у кафићу гледали утакмицу Црвене звезде и швајцарске екипе Јанг Бојс.

Они су саслушани у тужилаштву у Шибенику које је затражило одређивање истражног затвора за све осумњичене. Притвор је тражен због опасности да ће ометати кривични поступак и опасности од понављања недјела.

Због напада у Уздољу 21. августа, полиција је привела десет особа, а раније у августу су приведене четири особе којима је после испитивања тужилаштво одредило једномјесечни притвор.

Полиција трага за још једним нападачем.

Тужилаштво терети све приведене да су по договору ушли у кафић у Уздољу, знајући да ту већи број грађана српске националности гледа пренос утакмице Црвене звезде. Циљ им је био да се с њима обрачунају као с грађанима српске националности и навијачима клуба из Србије.

Нападачи су маскирани фантомкама, мајицама и марамама, носећи разне дрвене и металне предмете ушли у кафић и уз погрдне речи уништавали инвентар и насртали на госте.

У кафићу су тада били власник и 18 гостију, међу којима је било и дјеце.

У нападу је повријеђено пет особа, а штета се процјењује на око 25.000 куна (3.400 евра).

За кривично дjело насилничког понашања нападачима пријети казна до три године затвора, као и за наношење физичких повреда, а предвиђена казна за оштећење туђе ствари је од шест мјесеци до пет година затвора.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар