Вијести

Калабухов: Биће успостављени нови облици сарадње Српске и Русије – то је обострани интерес

ДЕСЕТОГ ФЕБРУАРА БИЋЕ ЗАЈЕДНО ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ ВИТАЛИЈУ ЧУРКИНУ
  • Амбасадор РФ у БиХ Игор КАЛАБУХОВ рекао да је приликом посјете Братунцу, током које се одвојено састао са начелником општине Срђаном Ранкићем и предсједником Удружења “Источна алтернатива” Војином Павловићем, осјетио љубав коју ова локална заједница и Српска гаје према Русији и која влада међу два братска народа

РУСКИ амбасадор у БиХ Игор Калабухов најавио је да ће након пандемије вируса корона, која је прекинула одређене контакте, бити обновљена сарадња Братунца са руским градом побратимом Рошаљем, али и да ће се успостављати нови облици сарадње Републике Српске и Русије јер је то обострани интерес.

Калабухов је рекао да је приликом данашње посјете Братунцу, током које се одвојено састао са начелником општине Срђаном Ранкићем и предсједником Удружења “Источна алтернатива” Војином Павловићем, осјетио љубав коју ова локална заједница и Српска гаје према Русији и која влада међу два братска народа.

“Током данашњих разговора са домаћинима, осим сарадње у области културе која треба да се настави и проширује, било је ријечи и о животу овдашњег становништва и економској сарадњи овдашњих фирми са руским ради стварања бољих услова и перспективе за живот у овим живописним крајевима”, навео је Калабухов.

Он је навео да су састанци били корисни и да ће допринијети зближавању и успостављању дубљих културних и економских веза Братунца са неким мањим руским градовима.

Начелник Ранкић је захвалио Калабухову за посјету и изразио задовољство што постоји интересовање Русије и за економску сарадњу са братуначким фирмама, а због чега су амбасадору омогућили да посјети хладњачу за складиштење воћа и дрвопрерађивачки погон.

Павловић је изразио задовољство сусретом са руским амбасадором и разговором о културној и економској сарадњи, те истакао да “Источна алтернатива” активно ради на промоцији руских вриједности, што наилази на подршку.

“Договорили смо да у четвртак, 10. фебруара, заједно обиљежимо Дан руских дипломата полагањем вијенаца на спомен-обиљежје преминулом руском амбасадору у УН Виталију Чуркину, који је Источна алтернатива подигла у име српског народа у Источном Сарајеву”, рекао је Павловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар