Вијести Свијет

Конте: Русија нам не помаже због неке своје користи – то су инсинуације

ПРЕТХОДНО СЕ ПОЈАВИЛЕ ТВРДЊЕ ДА МОСКВА ЖЕЛИ ДА ИЗДЕЈСТВУЈЕ УБЛАЖАВАЊЕ САНКЦИЈА
  • Независно културно удружењe Лав Толстој из града Мулазано на северу Италије, инициралo подизање споменика у част руских војних стручњака који су стигли у Италију да би јој помогли у борби против ширења Covid-19

ИТАЛИЈАНСКИ премијер Ђузепе Конте назвао је инсинуацијама тврдње да је помоћ Русије наводно имала неку политичку позадину.

Подсјетивши да су неки говорили да Москва помаже његовој земљи да би ублажила европске антируске санкције, нагласио је:

Дубоко ме вријеђају такве инсинуације. То је увреда за италијанску владу“.

У интервјуу Би-Би-Сију додао је:

„Мислити да помоћ коју добијамо од Русије, Кине или других земаља може утицати на геополитичке позиције Италије – велика је увреда не само за мене, већ и за Владимира Путина, са којим сам имао дуг телефонски разговор. Јер, он никада није намјеравао да помоћ користи као полугу у тренутку када је показао солидарност са Италијом. Никада о томе нисмо питали и никада нисмо ни размишљали о томе.

Претходно је руска амбасада у Великој Британији, обраћајући се Би-Би-Си, затражила да не тражи скривено значење у руској хуманитарној помоћи Италији и САД.

У међувремену су, чланови Независног културног удружења Лав Толстој из града Мулазано на северу Италије, иницирали подизање споменика у част руских војних стручњака који су стигли у Италију да би јој помогли у борби против ширења Covid-19.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар