Вијести

Кустурица наговијестио да ће се општина Вишеград преселити у Андрићград

СЛАВНИ РЕДИТЕЉ ДОБИО ПОВЕЉУ ЗА ДОПРИНОСР РАЗВОЈУ ОПШТИНЕ ВИШЕГРАД

ИДЕЈНОМ творцу Андрићграда Емиру Кустурици данас је уручена Повеља општине Вишеград за допринос развоју општине.

Повељу је уручио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је захвалио Кустурици за допринос који је дао развојУ општине Вишеград у свим сегментима.

Oн је додао да је данас са Кустурицом разговарао, између осталог, о бањском туризму, с циљем проширења тих капацитета, те изразио увјерење да ће у наредних неколико година бити реализован пројекат бањског града.

Кустурица је рекао да му је задовољство и част да прими ово признање, те нагласио да је данас добила нову форму иницијална идеја да се општина пресели у Андрићград и да он постане центар културних дешавања, не само у Вишеграду него и у Републици Српској.

Говорећи о пројекту бањског града, Кустурица је рекао да је то идеја која трајно рјешава све неспоразуме.

„Идеја довођења топле воде или њеног проналажења не би угријала само животе Вишеграђана, него довела и до тржишног аспекта који би продужио његов живот, који је љети врло интезиван, а зими би, кад дођу прве магле, оживио и учинио видљивијим град”, навео је Кустурица

Према његовим ријечима, не постоји град у свијету који је посвећен Нобеловцу и писцу, нити постоји овако лијеп мост који је повратно дјеловао на литературу.

Састанку који је одржан у општини Вишеград присуствовали су народни посланик Перо Петровић и директор Андрићграда Анђела Рајовић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар