Вијести

Министарство обавијестило научнике из РС да избјегавају стручне конференције на нивоу БиХ

УТВРДИЛО ДА СЕ НА ТИМ СКУПОВИМА НЕГИРАЈУ НАДЛЕЖНОСТИ РС У ОБЛАСТИ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА

МИНИСТАРСТВО просвјете и културе РС обавијестило је све факултете у Републици Српској, Академију умјетности, Универзитет у Бањалуци и Институт за генетичке ресурсе РС да од сада избјегавају све научно-стручне конференције на нивоу БиХ!

У допису који је прослијеђен универзитетима у Бањалуци и у Источном Сарајеву стоји да је Министарство просвјете и културе РС анализирало пројекте у области високог образовања који се реализују у БиХ, а у којима учествују представници високошколских установа Републике Српске.

Резултат је, према налазу Министарства, поражавајући – научни кадар РС учествује на конференцијама на којима се негира надлежност Републике Српске у области високог образовања!

– Министарство обавјештава да су универзитети дужни да спријече самоиницијативно учешће појединаца и представљање универзитета на конференцијама и научно-стручним скуповима регионалног карактера. Универзитети су дужни да обавијесте Министарство о свим иницијативама за успостављање заједничких тијела на нивоу БиХ, измјену и допуну постојећих законских рјешења те израду стратешких докумената на нивоу БиХ – стоји у том допису.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар