Вијести Вјере

Патријарх Порфирије: Црква није ни старомодна ни модерна већ – увек актуелна

ПОГЛАВАР СПЦ СЕ ОСВРНУО НА ПЈЕСМУ „ИН КОРПОРЕ САНО“ КОЈА ЋЕ НА ЕВРОВИЗИЈИ ПРЕДСТАВЉАТИ СРБИЈУ
  • Указао: Људи покушавају да буду савршени споља – славни, лијепи, моћни, богати, а да онда дође “један мали квар у животу” и да “од свега тога споља нема никакве помоћи”

ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије истакао је данас да Црква није ни старомодна нити модерна већ увијек актуелна, а тај став је појаснио и тумачењем пјесме “Ин коропоре сано” која ће Србију представљати на избору за Пјесму Евровизије.

Патријарх је у бесједи у Храму Светог Саве у Београду навео да је цијелу пјесму и њен стих “И шта ћемо сад?” разумио на начин да људи покушавају да буду савршени споља – славни, лијепи, моћни, богати, а да онда дође “један мали квар у животу” и да “од свега тога споља нема никакве помоћи”.

Поводом мишљења да црква треба да буде модерна, патријарх Порфирије је истакао да Црква нити је старомодна, нити је модерна, већ је Христова и увијек савремена, актуелна, те да увијек одговара, даје могућност ономе који тражи истину, чезне за вјечношћу, за љубављу, објављено је на сајту Српске православне цркве.

“До ње се у Христу и Христом долази. Она даје могућност да свако добије одговор на своја суштинска, најдубља питања”, рекао је српски патријарх.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар