Вијести Странке

СДС: Привођење замјеника начелника Теслића – ријалити представа за јавност

„РЕПУБЛИЧКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СЕ КОРИСТЕ ЗА ОБРАЧУН СА ПОЛИТИЧКИМ НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА“

СРПСКА демократска странка (СДС) сматра да власт у Републици Српској наставља да користи републичке институције за обрачун са политичким неистомишљеницима, што, како кажу, показују привођења на информативни разговор и беспотребна задржавања приведених у Теслићу.

У саопштењу из СДС-а наводе да је оруђе у рукама власти поново била Полиција Српске, а мета напада општина Теслић – „неосвојива политичка тврђава за СНСД већ дуги низ година“.

У овој странци сматрају да је јучерашња „ријалити представа за јавност“ у виду привођења и замјеника начелника Теслића Милована Станковића требало да послужи као нови притисак на све политичке неистомишљенике, али и да буде средство криминализације свих оних који нису уз власт.

„Задржавање у станици полиције готово 24 часа због давања обичне изјаве, као и сијасет камера пред станицом МУП-а јасно откривају сврху, налогодавце и извршиоце ове режиране представе с циљем застрашивања и обрачуна са опозицијом у Теслићу“, тврде у СДС-у.

Из ове странке наводе да су појединци из МУП-а Српске, умјесто рјешавања нарушене безбједносне ситуације у Бањалуци, пристали да буду средство политике и послушају инструкције из централе СНСД-а.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар