Вијести Странке

Стевандић: Иванићу, Мериленд је у Сједињеним Дражавама, а САД су у NATO

„БРОЈ ОРУЖАНИХ ИНЦИДЕНАТА У САРАЈЕВУ ЈЕ ШЕСТ ПУТА ВЕЋИ НЕГО У БАЊАЛУЦИ“
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Потписивање споразума о коалиционој сарадњи СНСД-а, ДНС-а и СП било је у духу договора који је Уједињена Српска постигла са СНСД. То је побједа „репрезентације“ Републике Српске у Сарајеву

ПРЕДСЈЕДНИКЕ Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да у Републици Српској неће бити изведена никаква војна вјежба која није усаглашена са предсједником Републике, премијером и предсједником Народне скупштине.

Коментаришући тврдње српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да је на Мањачи предвиђена војна вјежба са Националном гардом Охаја из Мериленда, Стевандић је нагласио да је Народна скупштина усвојила декларацију о војној неутралности.

„Морамо да подсјетимо Иванића да је Мериленд у САД, односно у NATO земљи, те да он мора ван медија да разговара са предсједницима Републике, Владе и Скупштине о евентуалним војним вјежбама“, рекао је Стевандић.

Он је додао да су медијска расправа и Иванићеви иступи о овом питању крајње непримјерени.

Стевандић је напоменуо да потписивање споразума о коалиционој сарадњи СНСД-а, ДНС-а и СП било у духу договора који је Уједињена Српска постигла са СНСД-ом, те да је то побједа „репрезентације“ Републике Српске у Сарајеву.

Члан Предсједништва Уједињене Српске Александар Ђекић истакао је да је Савјет за безбједност ове странке провео анализу политичких сукоба у Републици Српској, те појаву све учесталијих позива на насиље.

„Дошли смо до податка да расте број злоупотреба догађаја, чак и оних најтрагичнијих, у сврху позива на генерисање насиља, али и политичких сукоба. Истраживања су показала да је број оружаних инцидената у Сарајеву шест пута већи него у Бањалуци, али да су такви инциденти три пута више медијски експлоатисани на подручју Републике Српске“, објаснио је Ђекић.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић најавио је да ће ова странка организовати двије конвенције у наредних мјесец и по дана на којима ће бити представљени кандидати на листама ове странке за предстојеће изборе.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар