Вијести Скупштина РС

Стевандић: Закључци Народне скупштине морају важити за све који поштују институције

ОЦЈЕНИО ДА ЈЕ СДС ПОГРИЈЕШИЛА ШТО ЈЕ НАПРАВИЛА ОТКЛОН ОД НАЦИОНАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да за све који поштују институције важе скупштински закључци које, након што буду усвојени, објави Службени гласник Српске, те да можда не важе за Јелену Тривић.

– Можда за Тривићеву /Народни фронт/ не важе закључци Народне скупштине Републике Српске, али је сигурно да важе за оне који поштују институције. Закључци које усвоји највиша законодавна институција су репрезент политичке воље српског народа – рекао је Стевандић.

Када је ријеч о преласку појединаца у Народни фронт, Стевандић рекао је да ће, када Тривићева буде имала посланике или посланичку групу у НСРС, разговарати са њима.

На питање како коментарише „уситњавање“ опозиције, он је оцијенио да је погрешна процјена СДС-а да начини отклон од националне политике.

– Тиме је СДС доведен у ситуацију да кокетира са либералним политичким ставовима, али и да дио чланства те партије подржава друге кандидате. СДС је, када није имао снаге да подржи своје кандидате, подилазио ПДП-у с циљем очувања власти у општинама у Српској. Тиме је ова партија изгубила историјску величину – рекао је Стевандић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар