Вијести Странке

Тадићева Народна странка очекивано приступа Демократском народном савезу

ПАВИЋЕВОЈ СТРАНЦИ СУ ВЕЋ ПРИСТУПИЛИ ИСТАКНУТИ СДС-ОВЦИ БОРИСЛАВ БОЈИЋ И ЂОРЂО КРЧМАР
  • Огњен ТАДИЋ: Двије странке су процијениле да је за интерес Српске и за стабилизацију унутрашњих прилика у Српској, али и за њено боље представљање у свим структурама регије и у заједничким органима БиХ потребно начинити овакав важан корак

КАО што се и очекивало, Народна странка Огњена Тадића сутра би требало да потпише уговор о приступању Демократском народном савезу (ДНС) и на тај начин ће се практично утопити у ову партију.

Уговор о уједињењу, након сједнице Предсједништва ДНС-а, која се одржава сутра, потписаће Марко Павић, лидер ДНС-а, и Тадић, и тиме ће Народна странка престати да постоји.

„Уколико се договоримо да на овакав начин наставимо политичко дјеловање, а све су прилике да хоћемо, мислим да ће доћи до одређених новости у политичком животу Републике Српске, јер ће то бити први пут да се врши политичко удруживање између два субјекта која нису свој политички живот усмјеравала истим колосијеком“, рекао је Тадић.

Он каже да су ове двије странке процијениле да је за интерес Српске и за стабилизацију унутрашњих прилика у Српској, али и за њено боље представљање у свим структурама регије и у заједничким органима БиХ потребно начинити такав важан корак.

О утапању Народне странке у ДНС прича се већ неко вријеме, а да ће до тога доћи, било је јасно и након састанка који су одржали Павић и Тадић у новембру прошле године када су најавили сарадњу. Преласком Тадића у ДНС ова странка ће у Дому народа БиХ имати два делегата, исто као и СНСД.

Иначе, Тадић је трећи члан СДС-а из парламента БиХ који је приступио ДНС-у, а прије њега то су урадили Борислав Бојић и Ђорђо Крчмар, који заједно са Јованом Вукољаком сада имају Клуб посланика у Представничком дому парламента БиХ.

Подсјећања ради, Тадић је након изборног пораза у новембру 2016. године поднио оставку на мјесто потпредсједника СДС-а, а након тога, почетком новембра 2017. године на адресу СДС-а упутио је неколико отворених писама критикујући стање у тој странци, а посебно њеног лидера Вукоту Говедарицу.

Након што на унутарстраначким изборима није обезбиједио функцију потпредсједника странке, Тадић је и званично напустио СДС, а Народну странку регистровао је у октобру 2017. године.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Narodna-stranka-utapa-se-u-DNS/476431

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар