Влада РС

Видовић: Бореновић гнусно лаже – буџет Српске нема никакве проблеме, све обавезује измирује и пре рока

ПОСЕБНО НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ РС ДАНАС МАЊЕ ЗАДУЖЕНА НЕГО ИКАД У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ
  • Министар финансија Зора ВИДОВИЋ: Све и једна буџетска обавеза се исплаћује на вријеме, чак и прије времена. Тако је и са пензијама, које су требале бити исплаћене данас, али су исплаћене 6. априла због викенда
  • „Посјета премијера Републике Српске Радована Вишковића Кини од велике је важности данас када се сви окрећу према Кини“

Извор: РТРС

У БУЏЕТУ Републике Српске нема никаквих проблема и они који шире гнусне лажи обмањују грађане, рекла је за РТРС министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, реагујући на изјаве лидера ПДП-а Бранислава Бореновића, који је на конференцији за новинаре у Бањалуци, рекао да је у буџету Српске несташица новца.

– Све и једна буџетска обавеза се исплаћује на вријеме, чак и прије времена. Тако је и са пензијама, које су требале бити исплаћене данас, али су исплаћене 6. априла због викенда. Примјера ради, 15, 16. и 17. по календару исплаћујемо сва социјална и борачка давања, те и она за незапослене породице са четверо и више дјеце. С обзиром да је то викенд и Ускрс, ми ћемо сутра извршити исплату свих социјалних давања по свим основама. Буџет нема апсолутно никаквих проблема – рекла је Видовићева.

Како је додала, много је ружно правити овакву кампању, те презентовати нешто што није тачно.

Видовићева је нагласила да сви корисници буџета знају када се врше исплате.

– Заиста не могу да вјерујем да неко из опозиције, поготово из ПДП-а и СДС-а прича о задужењима. Садашње задужење је најмање задужење од када Република Српска постоји. Непоштено је оно што они причају, с обзиром колика су дуговања била када су они били на власти – одговара Видовићева на оптужбе опозиције.

Када је ријеч о посјети премијера Републике Српске Радована Вишковића Кини, Видовићева додаје да је његова посјета од велике важности данас, када се сви окрећу према Кини.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар