Влада РС

Вишковић: Српска ће наставити да слави Девети јануар – наредно славље биће још веће

ПРЕМИЈЕР РС ЗАДОВОЉАН УЧИНКОМ ВЛАДЕ ЗА ПРВИХ 100 ДАНА – НАЈАВИО САНИРАЊЕ ДУГОВА У ЗДРАВСТВУ
  • „Поручио бих судијама Уставног суда БиХ да се почну бавити још неким питањима, осим Дана Републике Српске, јер мислим да им је то већ пети пут. Морам их разочарати, ми ћемо славити 9. јануар и наћи начина да испунимо и ту одлуку Уставног суда БиХ, каква год да буде“

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је задовољан радом овог сазива Владе Српске у првих 100 дана, јер је радила на спровођењу седам мјера које су предвиђене експозеом.

„Усвојили смо значајне системске законе за привреду и наше грађане. Усвојени су Закон о дјечијој заштити, Закон о измјенама и допунама Закона о порезу на добит, Закон о фискалним касама, Акциони план запошљавања и остали значајни документи“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је један од циљева Владе Републике Српске и санирање дуга у здравственом систему који је већи од милијарду КМ.

Премијер Републике Српске изјавио је данас у Бањалуци да ће Српска наставити да слави 9. јануар – Дан Републике, без обзира на одлуку Уставног суда БиХ, те да ће славље бити веће, што је већи притисак.

„Поручио бих судијама Уставног суда БиХ да се почну бавити још неким питањима, осим Дана Републике Српске, јер мислим да им је то већ пети пут. Морам их разочарати, ми ћемо славити 9. јануар и наћи начина да испунимо и ту одлуку Уставног суда БиХ, каква год да буде“, рекао је Вишковић новинарима.

Он каже да судије морају одбацити апелацију ако желе да суде у складу са правом.

„Морам их разочарати, али ми ћемо наћи начина да славимо 9. јануар, без обзира на све“, рекао је Вишковић и поручио да грађани Српске треба да се спреме за прославу 9. јануара наредне године.

Уставни суд БиХ требало би на данашњој пленарној сједници да разматра захтјев за оцјену уставности Закона о Дану Републике Српске, који је упутио дио бошњачких и хрватских чланова старог сазива Вијећа народа Републике Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар