Влада РС

Влада Српске ће тражити поништење свих одлука Суда БиХ док су на функцијама били Дебевец и Мехмедагић

ВИШКОВИЋ: ПОКРЕНУО СЕ ЛЕДЕНИ БРИЈЕГ И НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ОВО ДОБРО ДОНИЈЕТИ ЧИТАВОЈ БиХ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Очито је постојала спрега адвоката, предсједника Суда БиХ и директора ОБА. Знамо да се највећи број предмета односи на припаднике српског народа, али овдје се не ради само о тим предметима, већ о свим, дакле и о онима који се односе на припаднике бошњачког и хрватског народа.

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће Влада у петак, путем ресорног министарства упутити захтјев да сви судски процеси који су вођени у Суду БиХ, у периоду док је ухапшени предсједник Суда Ранко Дебевец био на функцији и док је директор ОБА био Осман Мехмедагић Осмица, буду проглашени ништавним и да се врате на поновна одлучивања.

Вишковић је рекао да је очито постојала спрега адвоката, предсједника Суда БиХ и директора ОБА.

– Знамо да се највећи број предмета односи на припаднике српског народа, али овдје се не ради само о тим предметима, већ о свим, дакле и о онима који се односе на припаднике бошњачког и хрватског народа.

– Ово је покренуло, нагласио је Вишковић, ледени бријег који се почео топити и надам се да ће ово донијети добро читавој БиХ и да ће се ријешити неуставних институција – истакао је премијер Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар