Главно Свијет

Болтон у Лондону: САД ће подржати иступање Британије из ЕУ без нагодбе са Бриселом

ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ЏОНСОНОМ НАГЛАСИО: „УЧИНИЋЕМО ТО СА ЕНТУЗИЈАЗМОМ, МИ СМО СА ВАМА“
  • Прецизирао да су САД спремне да одмах након Brexit почну да раде на споразуму о слободној трговини са Великом Британијом

СЈЕДИЊЕНЕ Државе ће са ентузијазмом подржати иступање Велике Британије из Европске уније без нагодбе Лондона са Бриселом – изјавио је Џон Болтон.

Помоћник Доналда Трама за националну безбедност ово је рекао за време посете главном граду Велике Британије. након што је претходно разговарао са новим британским премијером Борисом Џонсоном.

Појавивши се пред новинарима и камерама, нагласио је:

„Председник Сједињених Држава Доналд Трамп жели да види успешни излазак Британије из Европске уније 31. октобра. Ако британско руководство донесе такву одлуку – ми ћемо га подржати. Ми смо са вама“.

Болтон је прецизирао да су САД спремне да одмах након Brexit почну да раде на споразуму о слободној трговини са Великом Британијом.

Нови шеф британске дипломатије, Доминик Раб, изјавио је да његова земља жели споразум о слободној трговини са САД  „у најкраћем могућем року“.

Додао је да је званични Лондон „апсолутно одлучан у намери да земљу изведе из ЕУ  до краја октобра“.

Џонсон је постао премијер 24. јула, а Лондон је појачао припреме за напуштање ЕУ без икаквог договора са Бриселом већ 28. јула.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/bolton-u-londonu-sad-ce-podrzati-istupanje-britanije-iz-eu-bez-nagodbe-sa-briselom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар