Главно Свијет

Ђукановић у Варшави: Било би добро да су са нама и представници Русије и Србије

„СССР ЈЕ ИМАО ГРАНДИОЗНУ УЛОГУ У ПОБЈЕДИ НАД ФАШИЗМОМ И ОСЛОБАЂАЊУ ЕВРОПЕ“
  • На обиљежавању 80 година од почетка Другог светског рата изговорио и да су Срби, заједно са Црногорцима, дали немјерљив допринос једној великој побједи у Народно-ослободилачкој борби која је представљала важан дио укупне побједе над фашизмом

ЦЕРЕМОНИЈА обиљежавања 80. годишњице почетка Другог свјетског рата би била још потпунија да је на њој учествовала и Русија, као и представници неких других југословенских народа, почев од Србије, изјавио је у Варшави предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

„Имам на уму ту грандиозну улогу коју је тадашњи Совјетски Савез имао у ослобађању Европе и у савезничкој побједи над фашизмом“, казао је Ђукановић, који је присуствовао обиљежавању годишњице у Пољској.

Како преноси подгорички портал „ЦДМ“, он је истакао да жали и што се на том догађају нису појавили представници „неких других југословенских народа, почев од Срба“.

Срби су, како је то Ђукановић рекао, заједно са њима (Црногорцима) дали немјерљив допринос једној великој побједи у Народно-ослободилачкој борби, а која је представљала важан дио укупне побједе над фашизмом.

Обиљежавање годишњице почетка Другог свјетског рата, према његовим ријечима, значајно и због тога што почиње да блиједи сјећање на важност догађаја као што је тај рат.

„И то не да блиједе само због протока времена, него, посебно у Европи, због раста политичког рејтинга екстремно десних политика, које покушавају да прекрајају историју, покушавају да релативизирају заслуге ослободилаца и побједника над фашизмом и истовремено да релативизују одговорност оних који су се објективно у том времену нашли на страни фашизма“, навео је Ђукановић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар