Главно Федерација/БиХ

ХДЗ БиХ: Бошњачки политичари стварају привид државног удара од стране хрватског народа

ГЛАВНА ХРВАТСКА СТРАНКА УПОЗОРИЛА: „ПОЛИТИЧКИ ПРОГОНИ СУ СЛИКА ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА“
  • У саопштењу ХДЗ БиХ се наглашава: „Политичке диверзије и спинови који се, путем запаљиве реторике, користе за овакво што могу само наштетити цјелокупном процесу, стварајући уз то и националну нетрпељивост

ХДЗ БиХ оцјенио је да је вршење притиска на рад правосудних институција, посебно порукама које се шаљу у јавни простор, незапамћена пракса у једној правној држави и као неистините одбацио нападе СДА у свјетлу правосудних процеса који се у посљедњих неколико дана налазе у фокусу јавности.

„Користећи се стварањем привида државног удара од стране хрватског народа, бошњачки политички представници свјесно обмањују јавност и перу руке пред властитим народом“, наводи се у саопштењу.

ХДЗ БиХ наводи да је након неосноване смјене Федералног штаба цивилне заштите указивао да је тај чин противан свим процедурама које предвиђају ванредне околности.

„Сви сљедећи догађаји упућивали су на радње које у себи садрже нелегалне и криминалне елементе. Узимајући у обзир да је одређени дио потенцијалних доказа већ доспио у медије, јавност може посвједочити да је процес набавке, сада већ спорне медицинске опреме, извршен крајње нетранспарентно и законски упитно. Сходно, уколико се докаже њихова одговорност, сви појединци требају одговарати за властите поступке“, наводи се у саопштењу.

Из ХДЗ наводе да су притисци којима се служе поједини политички представници путем медијских иступа, доводећи у питање судску власт, крајње политички неодговорни и злонамјерни, бацајући тиме сумњу на сваки сљедећи такав процес.

„Политички прогони слика су тоталитарних режима које је ово друштво давно напустило те јасно и недвосмислено осудило. Политичке диверзије и спинови који се, путем запаљиве реторике, користе за овакво што могу само наштетити цјелокупном процесу, стварајући уз то и националну нетрпељивост“, саопштено је из ХДЗ.

Из ове странке истичу да су притисци и покушај политичког утицаја на правосудне и полицијске институције недопустиво понашање које представља задирање у рад наведених институција.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар