Главно Свијет

Конашенков: Дилетантске су фантазије да је Ил-20 оборен због система свој-туђи

ПОРТПАРОЛ МО РФ: МОСКВА ТЕ СИСТЕМЕ НЕ ПРОДАЈЕ НИКОМЕ, ПА НИ ЗЕМЉАМА ПОПУТ СИРИЈЕ
  • Генерал Игор КОНАШЕНКОВ: „Свака држава има свој систем свој-туђи. Ми свој не уграђујемо ни у ракетне системе које продајемо земљама попут Сирије.
  • Наш систем свој-туђи повезује само наше ПВО-системе и нашу авијацију. Никада није било случаја предаје некој земљи нашег система свој-туђи нити ће бити

СИРИЈСКИ ракетни ПВО-системи, а једна од њих је оборио руски извиђачки авион Ил-20, не располажу системом „свој-туђи“ који користе оружане снаге Русије – изјавио је портпарол министарства одбране РФ генерал Игор Конашенков.

Објаснио је да Москва те системе не предаје другим земљама, чак ни онима које купују њене ПВО-системе.

Конашенков је „дилетантским фантазијама“ назвао спекулације псеудоексперата да је Ил-20 оборен зато што није функционисао систем „свој-туђи“:

„Свака држава има свој систем свој-туђи. Ми свој не уграђујемо ни у ракетне системе које продајемо земљама попут Сирије. Наш систем свој-туђи повезује само наше ПВО-системе и нашу авијацију. Никада није било случаја предаје некој земљи нашег система свој-туђи нити ће бити“.

Претходно  је и руски експерт за ПВО, пензионисани генерал Ајтеч Бижев, изнио претпоставку да је систем „свој-туђи“ могао да закаже због близине израелских ловаца Ил-20.

Иначе, делегација израелских одбрамбених снага (ИДФ) долази у Москву да са руским колегама разговара о обарању Ил-20 у Сирији.

Делегацију предводи командант израелских ваздушних снага Амикам Норкин.

У Тел Авиву је објављено да ће та делегација предати руском војном врху и доказе о покушајима „успостављања иранског војног присуства у Сирији“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар