Glavno RS i matica

Popović: Sada je već jasno da evropskih integracija nema i da je Briselski sporazum mrtav

«SRPSKI POLITIČKI BROD TREBA OKRETATI U DRUGOM PRAVCU - POLAKO I MUDRO I BEZ POTRESA»
  • Ministar i predsednik Srpske narodne partije Nenad POPOVIĆ: „Sada nam je potrebno novo nacionalno okupljanje i sabiranje u novim izmenjenim i pretećim okolnostima, uz istovremeno jačanje demokratskih procesa u društvu. A na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, moramo osporavati lažnu državnost Kosova»

POSLE svih poruka koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja – farse sa teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu – jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav. 

Srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu. Taj pravac podrazumeva da Srbija razvija još čvršću političku, ekonomsku i vojnu saradnju sa onim zemljama koje odnose sa Srbijom žele da grade na ravnopravnim osnovama uvažavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet po pitanju Kosova.

U teškim danima koji su pred nama, Srbija mora još čvršće da se drži svog Ustava i Rezolucije 1244, da pomaže gde god, koliko god i kad god može svoj narod na Kosovu, da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jača, oslanjajući se na svoje prijatelje i saveznike Rusiju i Kinu. 

Sada nam je potrebno novo nacionalno okupljanje i sabiranje u novim izmenjenim i pretećim okolnostima, uz istovremeno jačanje demokratskih procesa u društvu.

I da na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajući da ikada tim ubicama i zločincima koji su na čelu privremenih institucija u Prištini, damo ni metar svoje svete zemlje.

Dogodine u Prizrenu!

(izjava Nenada Popovića, ministra u Vladi Republike Srbije i predsednika Srpske narodne partije)

http://fakti.org/serbianpoint/popovicsadajejasnodaevropskihintegracijanemaidajebriselskisporazummrtav

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar