Glavno RS i matica

Prvi Haradinajev komšija: Gledao sam kako Ramuš ubija Miodraga Otovića

RAM JOLAJ: „VIDIO SAM KAKO OTOVIĆ PADA,BIO SAM UDALJEN PEDESETAK METARA, RAMUŠ JE POBJEGAO“
  • Njegov otac, Binak Jolaj, i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspio da pobjegne: „Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mjesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana
  • Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gdje su prošle godine u masovnoj grobnici „Bunker“ pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba

PRVI komšija Ramuša Haradinaja Ram Jolaj izjavio je da je lično vidio kako Haradinaj likvidira srpskog policajca zbog čega su mu Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on morao da pobjegne sa Kosova i Metohije.

Poslije zločina terorističke OVK nad Srbima od 24. marta 1998. godine, komandir policijske stanice u Rzniću Miodrag Otović je sa još jednim kolegom došao da uhapsi Haradinaja, koji je izletio iz kuće, pucao na policajce i ubio Otovića.

Jolaj u izjavi za „Večernje novosti“ navodi da su on i njegova porodica sve vidjeli i da je zbog toga počeo njihov progon.

„Vidio sam Otovića kako pada, bio sam udaljen pedesetak metara. Ramuš je potom pobjegao“, rekao je Jolaj.

Ram Jolaj

Ramin otac Binak Jolaj i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspio da pobjegne.

„Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mjesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana. Tamo sam se predao vjeri i kao derviš tražio mir i oproštaj za zločince, brinući o snahi i šestoro djece sina Muharema. U Glođane i na Kosmet, nikad nisam smio da se vratim“, rekao je Jolaj.

On je još prije 15 godina ispričao svoju priču reporteru „Novosti“ u Beranama, a zatim i svjedočio i u Haškom tribunalu.

Bio je jedan od rijetkih svjedoka koji je posredstvom video-linka, prije 12 godina, iznio konkretne dokaze protiv Ramuša Haradinaja.

Ostali svjedoci su pobijeni, ističe list.

Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gdje su prošle godine u masovnoj grobnici „Bunker“ pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba.

Među njima je i petočlana porodica Šutaković iz Đakovice – Nedeljko, njegova supruga Dara i sinovi Radoman, Aleksandar i Đorđe.

U toku su analize ostalih posmrtnih ostataka.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar