Главно Свијет

Трамп упозорио: Федералци се неће повући док Портланд не буде очишћен од анархиста

НАГЛАСИО ЈЕ ДА ЋЕ ЧЕКАТИ ДА „ПОСАО ЧИШЋЕЊА“ ОБАВИ ЛОКАЛНА ПОЛИЦИЈА

ПРИПАДНИЦИ федералних снага безбједности, распоређени у Портланду у Орегону због протеста који су почели као противрасистички и још не јењавају, остаће у том граду све док се локална полиција не ријеши анархиста и агитатора, изјавио је у петак предсједник Доналд Трамп.

„Снаге унутрашње безбједности САД неће напустити Портланд све док локална полиција не очисти град од анархиста и агитатора“, поручио је Трамп на Твитеру.

Шерифска служба САД одлучила је прошле седмице да пошаље 100 замјеника савезних шерифа како би оснажила снаге безбједности које чувају зграду Савезног суда у Портланду, али њиховим доласком протести организовани током два мјесеца у том великом граду на сјеверозападу земље постали су још агресивнији.

Бијела кућа и власти Орегона су у среду договорили постепено повлачење савезних агената, али тачан датум није одређен, потврдила је гувернер те савезне државе Кејт Браун.

Према том договору, локална полиција би требало да осигура ред и мир испред Савезног суда.

Градоначелник Портланда Тед Вилер је изјавио да је полиција почела с евакуацијом дијелова центра града код суда како би се припремило повлачење савезних агената.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар