Влада РС Главно

Вишковић затражио да све јавне институције у Српској доставе податке о дипломама запослених

У БИЈЕЉИНИ ОБЈАСНИО: СВАКИ РУКОВОДИЛАЦ ПО ЗАКОНУ ИМА ПРАВО ДА НАРЕДИ ПРОВЈЕРУ ДИПЛОМА

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бијељини да сваки руководилац по закону има право да нареди провјеру диплома за своје запослене.

Он је напоменуо да се у јавности у вези са тим дипломама подигла мало већа прашина“.

Искористио сам своје законско право и затражио информацију о томе, а рок за достављање диплома био је јуче“, рекао је Вишковић новинарима.

Он каже да је добио информације у електронској форми и да их још није све прегледао јер је ријеч о хиљадама запослених у институцијама, па и оних у надлежности неких министарстава.

Све ће бити прегледано и видјећемо да ли има спекулација у смислу нелегално стечених диплома. Да ли ће и колико тих диплома на крају бити `сумњиво` или неће, потребно је сачекати да буде све прегледано“, навео је Вишковић и поновио да је ријеч о неколико хиљада диплома.

Коментаришући то што се у медијима појавило интересовање и за његову диплому, Вишковић је рекао да је основно знање стекао на Саобраћајном факултету у Сарајеву, гдје је остао као асистент искључиво захваљујући факултету, а не утицајним родитељима или вези.

Он је напоменуо да је дипломе магистра и доктора наука стекао на државним факултетима и да је спреман да дипломе стави на увид.

Вишковић је јуче затражио да све јавне институције и установе у Српској доставе информације о дипломама запослених, потврђено је Срни у кабинету премијера.

Срни је речено да се захтјев премијера односи и на управне органе под надлежношћу министарстава.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар