Одабрано Свијет

Демократе кренуле да Трампу у импичмент-процедури суде хашкије него Србима у Хагу

СМИСЛИЛЕ ДА „АНОНИМНИ ИНФОРМАТОР“ О ЊЕГОВОМ РАЗГОВОРУ СА ЗЕЛЕНСКИМ СВЕДОЧИ У ПИСАНОЈ ФОРМИ
  • То би било даље усавршавање метода „сведочења“ практикованих у Хашком трибуналу против Срба под бројевима и са измењеним гласовима  
  • Против таквог „сведочења“ се изјаснио Џим Џордан, шеф комитета Представничког дома за надзор и владине реформе. Навео је да то није „ефикасна форма“ и да „искључује могућност да информатор буде подвргнут унакрсном испитивању“

ДОЂЕ Америка закономерно до тога да њена либерално-демократска половина покуша да смени шефа државе помоћу „заштићених сведока“ које је наметала земљама чију власт је претходних деценија одстрељивала без топова и ракета.

До сведока са измењеним гласовима и под бројевима – као у Хагу против Срба.

Чак и преко тога. Хашкије него у Хашком трибуналу који је играо (пресуђивао) како му је из Вашингтона „свирано“.

„Анонимни информатор, који је демократској већини у Представничком (доњем) дому Конгреса САД отцинкарио подробности јулског телефонског разговора Доналда Трампа са председником Украјине Владимиром Зеленским, пристао је да сведочи „у писаној форми“!

У оквирима импичмент-процедуре коју су покренуле демократе, али само у „писаној форми“.

Наводно се не зна ко је „анонимни информатор“, али се зна да је његов адвокат Марк Заид који је пристанак на такво „сведочење“ потврдио.

Како је објавио телеканал Fox News, против таквог „сведочења“ се изјаснио Џим Џордан, шеф комитета представничког дома за надзор и владине реформе. Навео је да то није „ефикасна форма“ и да „искључује могућност да информатор буде подвргнут унакрсном испитивању“.

Представнички дом је импичмент-процедуру формализовао 31. октобра.

Све је почело од текста у листу The Wall Street Journal у којем је „информатор“ тврдио да је Трамп вршио притисак на Зеленског да отвори истрагу о бизнису у Украјини Хантера Бајдена, сина вероватног кандидата Демократске партије за председника САД Џоа Бајдена.

Конгресмени-демократе последњих дана саслушавају све који би могли поводом „украјинског случаја“ нешто рећи против Трампа, а фигурама око њега упућују писане захтеве да онима који воде процедуру доставе различита документа.

http://fakti.org/alter-america/demokrate-krenule-da-trampu-u-impicment-proceduri-sude-haskije-nego-srbima-u-hagu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар