Video Odabrano Svijet

Milov ministar kulture progoni Georgieva zbog „Tamo daleko“, a njegov premijer pjeva četničke pesme

STAJE LI PODGORIČKI MONTENEGRINSKO-DUKLJANSKI REŽIM NA SOPSTVENI REP?
  • IN4S: Snimak sa svadbe premijerove kćerke, organizovane u hotelu „Hilton“, pokazuje kako se Duško Marković i ostali svadbari vesele uz poznatu četničku pjesmu „Nad Kraljevom živa vatra seva“

MINISTAR kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović najavio je tužbu protiv pjevača Vlade Georgijeva jer je pjevao pjesmu Tamo daleko“ i tako tobože „negirao crnogorski identitet.

Međutim, pojedini mediji se pitaju: da li će biti tužen i premijer Duško Marković jer je i on pjevao srpske pjesme na svadbi svoje kćerke.

Naime, podgorički portal IN4S objavio je video na kojem se vidi kako Marković sa svatovima pjeva četničku pjesmu „Nad Kraljevom živa vatra seva“.

„Ostaje da vidimo, da li će Ministarstvo kulture i Bogdanović reagovati ‘retroaktivno’.

Krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta Za naše Kosovo i Metohiju“, održanog u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije „Trg od ćirilice“, stavljaju na teret učesnicima i organizatorima kršenje niza članova zakona – isticanje simbola druge države, skrnavljenje državne himne i plasiranje političkih i nacionalističkih poruka.

Vlast u Crnoj Gori pogodili su javno isticanje srpske zastave i repertoar srpskih pjesama.

Repertoarom su dominirale pjesme posvećene Kosovu – Ivana Žigon i Kosovski božuri izveli su numeru Vidovdan, Danica Crnogorčević pjesmu „Sini jarko sunce sa Kosova“, a grupa 357 odu Hriste Bože.

Portal IN4S svoj prilog je objavio pod naslovom „Kad ćerku udaje Duško Marković četnikuje: Bogdanović podnosi krivičnu?

U daljem tekstu navodi:

I dok ministar kulture Aleksandar Bogdanović najavljuje krivične prijave zbog izvođenja pjesme „Tamo daleko“ predsjednik Vlade Duško Marković se veseli uz četničke pjesme na svadbenom veselju povodom udaje ćerke.

I ukazuje da upravo snimak sa te svadbe, odrganizovane u hotelu „Hilton“, pokazuje da se Duško Marković i ostali svadbari vesele uz poznatu četničku pjesmu „Nad Kraljevom živa vatra seva“.

IN4S zaključuje: „Ostaje da vidimo, da li će Ministarstvo kulture i Bogdanović reagovati „retroaktivno“ na ovaj `velikosrpski pir`“.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar