Odabrano Svijet

Nestečuk: U slučaju nuklearnog napada – Rusija bi imala više desetina minuta za kontraudar

ORUŽANE SNAGE RF IMAĆE DO 2024. JOŠ TRI VELIKE RADARSKE STANICE TA OTKRIVANJE RAKETNIH NAPADA
  • Načelnik štaba 15-te armije Vazdušno-kosmičkih snaga RF Anatolij NESTEČUK: „Ne bi se radilo o minutima. Ni o desetak minuta, već o više desetina minuta“

UKOLIKO bi došlo do nuklearnog napada na Rusiju, naše rukovodstvo bi – od momenta kada sistem upozoravanja signalizira da je napad počeo – imalo nekoliko desetina minuta za donošenje odluke o susretnom nuklearnom udaru – izjavio je načelnik štaba 15-te armije Vazdušno-kosmičkih snaga RF Anatolij Nestečuk.

Dodatno je objasnio: „Vreme koje bi raketama napadača bilo potrebno da stignu do ciljeva na teritoriji Rusije – bilo bi različito, u zavisnosti od tačke lansiranja i pravca iz kojeg bi stizale. Naravno, i od brzine samih raketa. Sve to bi tražilo veoma ozbiljnu i moćnu volju za donošenje brzih odluka“.

Nestečuk je precizirao koliko bi vremena realno imali oni koji bi u morali da ime Rusije donose „brze odluke“:

„Ne bi se radilo o minutima. Ni o desetak minuta, već o više desetina minuta“.

Prema rečima Nestečuka, Rusija će 2021-ve dobiti veliku radarsku stanicu za otkrivanje raketnih lansiranja i napada (Vorkuta), 2022-ge još jednu (Olenjegorsk), a 2024-te treću (Sevastopolj).

Vladimir Putin je potvrdio da njegova zemlja neće odustati od svoje doktrine koja podrazumeva da će upotrebniti nuklearno oružje samo ako sama bude napadnuta. Pa dodao:

„Ostajemo samo pri uzvratnom udaru. Jer, šta će nam svet u kojem ne bude ni ovakve Rusije“. 

http://fakti.org/ruski-kalibar/nestecuk-u-slucaju-nuklearnog-napada-rusija-bi-imala-vise-desetina-minuta-za-kontraudar

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar