Odabrano RS i matica

Vulin: Srbija će čuvati svetinje svog naroda i jedinstvenu SPC – Srbi u Crnoj Gori više nisu sami

„SVI ZNAMO DA SE ĐUKANOVIĆ NIJE RODIO KAO CRNOGORAC I ATLANTISTA – DA JE BIO SRBIN“
  • Crnogorska vlast ima prava da odluči šta hoće, ali nema pravo da brani Srbiji da brine o Srbima, makar onoliko koliko Albanija brine o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori

„ČLANSTVO Crne Gore u NATO je odluka vlasti Crne Gore i Srbija se ni na koji način nije i neće izjašnjavati o toj činjenici. Odluke Crne Gore su njene i Srbiju baš ni malo ne zanimaju“ – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na intervju Mila Đukanovića agenciji Tanjug.

Znam zašto Đukanović napada politiku devedesetih godina. Može on da razbije sva ogledala ali uvek će u njima naći sliku političara koji je do 1999. učestvovao u svakom delu politike koju on naziva politikom devedesetih, navodeći da razume zainteresovanost predsednika Vučića za prava građana srpske nacionalnosti i položaj SPC na prostorima drugih država, ali upozoravajući da se ta politika mora voditi vrlo suptilno jer su još u svežem sećanju 1990. godina i tadašnji pokušaj da se uređuju prava građana srpske nacionalnosti u drugim državama u regionu.

Ministar odbrane Srbije je dodao: „Đukanović ima pravo da se pravi da je rođen kao Crnogorac i evroatlantista, a mi imamo pravo da se setimo Mila Đukanovića Srbina, iskrenog saradnika Slobodana Miloševića i doslednog nastavljača rusofilske tradicije vladara Crne Gore.“

„Crnogorska vlast ima prava da odluči šta hoće, ali nema pravo da brani Srbiji da brine o Srbima, makar onoliko koliko Albanija brine o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori. Zašto se Đukanović raduje poseti Tačija ili Haradinaja, ali posetu predsednika Vučića mora da procenjuje i pravda? Može Đukanović da odluči šta hoće ali ne može Srbiji da brani da čuva svetinje svog naroda i brani jedinstvenu Srpsku pravoslavnu crkvu. Srbi u Crnoj Gori nisu više sami“, poručio je ministar Vulin.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar