Odabrano RS i matica

Kurti Rami: Novi Sad i Ohrid su bili greška, ne počinje se „mali Šengen“ sa Srbijom

PORUČIO MU DA JE TREBALO POČETI DOGOVOROM HRVATSKE I BUGARSKE, A DA BEOGRAD MORA BITI NA KRAJU
  • Počinje se dogovorom Kosova i Albanije, nastavlja dogovorom Hrvatska-Bugarska, a zatim zvanično Sarajevo, Podgorica i Skoplje, pa tek na kraju Beograd
  • FAKTI: Najnovija američka kreatura u Prištini sebi, evo, prema zvaničnoj Tirani dozvoljava više nego što su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj. Ponaša se kao pas Stejt departmana i CIA kome je dozvoljeno da `zapiša` Raminu nogu. Samo, i ovo „zapišavanje“ biće na kraju na srpsku štetu. Ne stoje džaba iza svega Amerikanci

LIDER šiptarskog prištinskog Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, ponovo je danas kritikovao Albaniju i premijera Edija Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu, posvećenom balkanskom „mini Šengenu“ i poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade.

Kurti kaže da je taj projekat započet u Novom Sadu, a nastavljen u Ohridu, ne samo ishitren i pogrešan, već da je Albaija trebalo da ga pokrene sa Prištinom, a ne sa Beogradom.

„Novi Sad i Ohrid su bili greška, Ne počinje se sa Srbijom. Počinje se dogovorom Kosova i Albanije, nastavlja dogovorom Hrvatska-Bugarska, a zatim zvanično Sarajevo, Podgorica i Skoplje, pa tek na kraju Beograd“, naveo je Kurti, prenosi prištinska Gazeta.

Prema riječima Kurtija, Beograd treba da bude na posljednjem mjestu, jer se, kako kaže, ne kaje za „zločine počinjene s Putinovom Moskvom“ u posljednjem ratu.

„Zato mislim da su sastanci u Novom Sadu i Ohridu bili pogrešni koraci“, rekao je Kurti.

http://fakti.org/posrbljene-vesti/kurti-rami-novi-sad-i-ohrid-su-bili-greska-ne-pocinje-se-mali-sengen-sa-srbijom

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar