Svijet

Grabar-Kitarović: Komšić mora shvatiti da nije samo etnički, nego i politički predstavnik Hrvata

POZVALA BiH DA POKAZUJE VIŠE POŠTOVANJA PREMA NJENOJ HRVATSKOJ

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Hrvatski radio je rekla da je Hrvatska Bosni i Hercegovini (BiH) prijateljska zemlja, a da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnik hrvatskog naroda u toj zemlji.

Grabar-Kitarović je istakla da BiH treba da pokazuje poštovanje prema Hrvatskoj.

Naglasila je da prijetnje međunarodnom tužbom zbog Pelješkog mosta, o čemu je govorio i hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić, nisu dobra podloga za suradnju.

„Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, gospodarskih, socijalnih i drugih programa ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda“, izjavila je hrvatska predsjednica.

Upitana kako gleda na izjave ministara bezbjednosti BiH Dragana Mektića o tome da postoje dokazi o nasilju hrvatske policije nad migrantima, Grabar-Kitarović je pozvala je svakoga ko ima takve dokaze da ih objavi, ističući da će Ministarstvo unutrašnjih poslova istražiti svaki slučaj.

„Ponekad je malo sile, ne nasilja, potrebno, kada na vas ide skupina od više od 50 ljudi. No nema tu nikakvog nasilja, nema tu nikakvih tjelesnih ozljeda, šok bombi, suzavca, žice“, kazala je hrvatska predsjednica.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar