Odabrano Svijet

Italijanski vice-premijer optužio Francusku da se u Africi ponaša kao kolonijalna sila

IZMEĐU PARIZA I RIMA NE LETE PRAVI MECI, ALI UVELIKO LETE – POLITIČKI
  • Luiđi di Majo, lider Pokreta Pet zvezda o današnjim kolonijalnim silama govorio u množini, ali apostrofirao samo Francusku
  • Najavio da će njegov Pokret inicirati uvođenje sankcija protiv svih današnjih „kolonijalnih sila“

IZMEĐU Francuske ne lete meci, a sigurno i neće. Ali, uveliko lete politički meci koji su bili nezamisli dok su i u Rimu i u Parizu na vlasti bile amerikanizovane liberalne elite.

Sada se sve promenilo jer je na čelu Francuske eksponent Rotšilda – liberal-globalista Emanuel makron, a na čelu Italije vlada evroskeptika antiglobalista u kojoj su, uz premijera, glavne figure lideri dveju glavnih partija vladajuće koalicije – Luiđi di Majo (Pokret Pet zvezda) i Mateo Salvini (Liga Severa).

Zato je nezamislivo postalo realnost koja nije po volji ne samo Parizu nego ni Berlinu i Briselu.

Di Majov Pokret Pet zvezda optužio je Francusku da i dalje kolonizuje Afriku – da se u njoj ponaša kao kolonijalna sila – i zatražio da se protiv nje zbog toga uvedu sankcije.

Di Majo je vice-premijer i ministar ekonomije, a za kolonizovanje Afrike je optužio još neke zemlje, ali nije apostrofirao nijednu osim Francuske.

Ukazao je da je najezda afričkih migranata na Evropu posledica upravo toga što neke velike sile njihove zemlje i dalje tretiraju kao kolonije. Precizirao je da Francuska „štampa svoj novac“ u desetak zemalja Afrike i na taj način finansira svoj spoljni dug.

Di Majo je otkrio da će njegov pokret narednih dana zatražiti od Vlade Italije, evropskih i međunarodnih „diplomatskih instanci“ da uvedu sankcije protiv država koje se prema afričkim zemljama odnose kao prema svojim kolonijama.

Makron je više puta oštro kritikovao „antiimigracionu političku liniju Italije“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/italijanski-vice-premijer-optuzio-francusku-da-se-u-africi-ponasa-kao-kolonijalna-sila

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar