Одабрано Свијет

Шојгу: Копнена верзија крстареће ракете „Калибар“ најкасније до краја 2020.

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РФ: ПОЧИЊЕМО ТЕХНОЛОШКУ МОДЕРНИЗАЦИЈУ СВОЈИХ ВОЈНИХ САТЕЛИТА
  • Објавио да ће Оружане снаге РФ у истом року располагати и хиперсоничном ракетом великог домета. Та ракетаћ ће за само неколико минута стизати до циљева удаљених хиљаде километара, летећи према њима по непревидљивој трајекторији
  • Московски војни експерти су уверени да ће Русија наредних месеци и година – јер неће бити ничим ограничавана у развоју ракета средњег домета – направити „праву револуцију у војној области“

МИНИСТАР одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да ће његова земља најкасније до краја наредне године располагати копненом верзијом крстаречих ракета „Калибар“.

На саветовању у Министарству одбране РФ, нагласио је да су се ти ракетни системи одлично показали за време рата у Сирији и да ће „копнена верзија располагати ракетама великог домета“.

Открио је да ће у истом року бити Оружаним снагама РФ  предат и копнени систем са хиперсоничном ракетом великог домета.

Шојгу је указао да се оба потеза повлаче због иступања САД (2. фебруара) из Споразума о ракетама средњег и малог домета и да ће прилагођавање већ постојећих ракетних система знатно убрзати појаву њеихових копнених верзија и `преполовити трошкове`.

Шојгу је потрврдио да Москва више неће Вашингтону предлагати преговоре о очувању Споразума.

На истом саветовању је открио да Русија почиње „технолошку модернизацију“ групације својих војних сателита и наставио:

„Искуства која имамо у Сирији показала су да су за ефикасну примену високопрезизног оружја неопходне прецизне обавештајне и картографске информације. А обезбедити их могу само саверемени војни сателити који снимају површину Земље са високом резолуцијом“.

Московски војни експерти су уверени да ће Русија наредних месеци и година – јер неће бити ничим ограничавана у развоју ракета средњег домета – направити „праву револуцију у војној области“. А да ће хиперсонична ракета, о којој је говорио Шојгу, за само неколико минута стизати до циљева удаљених хиљаде километара, летећи према њима по непревидљивој трајекторији.

Нико у свету – наглашава Антон Лавров – тренутно нема одбрану од таквих ракета. Нити ће имати у наредних неколико година.

Виктор Мураховскиј указује да ће Москва ракете „Калибар“ са повећаним дометом и Шојгуову хиперсоничну ракету спремити за серијску производњу, а да ће њен реални почетак зависити од држања Американаца.

Дмитриј Корњев претпоставља да ће Русија брзо почети да даље развија балистичку ракету 9м723 коју користе системи „Искандер“ и то тако што ће јој бити придодат још један степен који ће је додатно убрзавати и обезбедити још знатно већи домет.

http://fakti.org/ruski-kalibar/sojgu-kopnena-verzija-krstarece-rakete-kalibar-najkasnije-do-kraja-2020

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар