Вијести Свијет

У Француској досад умрла 562 лица, а још 1.525 у тешком стању

ЦИЈЕЛА ЗЕМЉА У КАРАНТИНУ - НЕПОШТОВАЊЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА СЕ КАЖЊАВА СА 135 ЕВРА
  • Кретање је у Француској ограничено на одлазак у куповину основних намирница, излазак из здравтсвених разлога, излазак из породичних разлога (помоћ осјетљивим особама или чување дјеце) и излазак у близини дома за потребе кућних љубимаца

У ФРАНЦУСКОЈ су од коронавируса преминуле 562 особе, 14.459 је заражено, од којих је 6.172 хоспитализовано, саопштило је француско Министарство здравља и додало да је међу хоспитализованим 1.525 у тешком стању.

„Брзо идемо ка општој епидемији на цијелој територији”, наводи се у саопштењу у којем се грађани позивају да се строго придржавају мјера карантина и забране кретања осим у изузетним случајевима.

Француске власти су 17. марта ставиле цијелу земљу у карантин, а излазак из куће је једино могућ уз потврду за правдање кретања.

Документ мора да буде потписан и са датумом, преноси Бета.

Кретање је у Француској ограничено на одлазак у куповину основних намирница, излазак из здравтсвених разлога, излазак из породичних разлога (помоћ осјетљивим особама или чување дјеце) и излазак у близини дома за потребе кућних љубимаца.

Грађани које припадници полиције или жандармерије приликом контроле затекну без те дозволе, новчано се кажњавају са 135 евра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар