Вјере Одабрано

Чудесни Бадњак у Подгорици – Мило се прерачунао што је Србима дирнуо у вјеру

АМФИЛОХИЈЕ: ОВО НИЈЕ САМО ОГАЊ БАДЊАКА НЕГО – ОГАЊ ВЈЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ
  • Митрополит црногорско-приморски: Ово што се ових дана догађа у Црној Гори једно од најзначајнијих чуда Светог Петра Цетињскога и Светог Василија Острошкога
  • Чудо је Божије ово што се догађа са нама Црногорцима који овдје живимо. Вјерујте ми, а то кажу и други људи, нигдје у Европи се не може догодити, ни у Европи ни у Америци – овај огањ Божји, ова вјера, овај народ Божји, обасјан истином Божјом, правдом Божјом, љубављу Божјом“
  • „Огањ небески, који је био присутан у души овога народа, поново је запламсао широм Црне Горе

ХИЉАДЕ православних вјерника присуствовале су синоћ централном налагању бадњака у Митрополији црногорско-приморској пред саборним храмом Васкрсења Христовог у Подгорици.

Бадњаке је освештао Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством Митрополије.

Митрополит Амфилохије је рекао након налагања бадњака да се и у ове наше дане, послије двије хиљаде година од Христовог рођења, опет распламсао небески огањ.

„И посебно се распламсао огањ Божје љубави, огањ Христов овдје у нашој Црној Гори. Ево га овдје – тај огањ. И не само огањ бадњака, него огањ вјере у Црној Гори“, рекао је Владика Амфилохије обраћајући се хиљадама вјерника сабраних око бадњака пред подгоричким саборним храмом.

Додао је да је ово што се ових дана догађа у Црној Гори једно од најзначајнијих чуда Светог Петра Цетињскога и Светог Василија Острошкога.

„То је чудо Божије што се догађа са нама Црногорцима који овдје живимо. Вјерујте ми, а то кажу и други људи, нигдје у Европи се не може догодити, ни у Европи ни у Америци – овај огањ Божји, ова вјера, овај народ Божји, обасјан истином Божјом, правдом Божјом, љубављу Божјом“, истакао је Владика.

Владика је рекао да је огањ небески, који је био присутан у души овога народа, поново запламсао широм Црне Горе.

„Нема никакве друге ни партије ни силе, ни државе ни власти која би могла да сабере оволико дивнога, Божјега народа око себе, као што је сабрао овај свети Божји знак од Никшића до Пљеваља, до Бијелог поља до Берана, од Подгорице до Колашина и Мојковца, до Жабљака гдје народ на минус једанаест, по снијегу који пада, ходи путевима Светих Божјих људи. Није то нека наша заслуга, па да се хвалимо, него је то чудо Божје које се пројавило кроз овај народ, кроз ову дјецу“, казао је он.

Додао је да Црква Божија овдје постоји од времена цара Константина и цара Јустинијана.

„Ено манастир Златица на улазу у Подгорицу. Он се обнавља и тамо смо подигли капелу цара Јустинијана. Једина капела цара Јустинијана подигнута у савременом свијету је тамо. Ни Грци се тога нијесу сјетили, а ми смо је овдје подигли у манастиру Златица“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Митрополит црногорско-приморски је посебно у свом обраћању вјернима призвао благослов Божји на дјецу.

„Нигдје нема овакве дјеце на свијету, ја вам то кажем. А прошао сам цио свијет. Погледајте их каква су… Да се и ми угледамо на њих, јер је Господ рекао: Будите као дјеца, ако хоћете да задобијете Царство небеско“, поручио је он.

Посебно је нагласио да овдје нема никаквих ни партија ни политика.

„Овдје је Господ пробудио срце овога народа и то је оно што је најсветије и најблагословеније. У томе је будућност, не само Црне Горе него и Европе и читавог свијета – у овом духу, у овом даху, у овом огњу који је сишао с небеса“, казао је Митрополит црногорско-приморски.

Владика је пожелио Божји благослов и онима који се не слажу са Црквом Божјом у Црној Гори.

„Онима који доносе ове безбожне законе, богоубилачке и братоубилачке. И њих Господ нека просвијетли овим огњем Бадњега дана и Божића, да их освијетли, просвијетли, да се сјединимо са живим Богом кроз Његов свети огањ. И да се тим огњем сјединимо једни са другима овдје у Црној Гори, и на свим овим просторима, у читавој Европи и свијету“, поручио је Митрополит Амфилохије.

https://mitropolija.com/2020/01/06/mitropolit-amfilohije-nakon-nalaganja-badnjaka-pred-podgorickim-sabornim-hramom-ovo-sto-se-dogadja-danas-u-crnoj-gori-je-cudo-bozije/

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар