Vjere Glavno

Irinej: Iza Đukanovićevog zakona krije se namera da se oslobode Srba – kao Albanci sa KiM

PATRIJARH UPOZORIO DA VLAST ŽELI DA OSLABI SPC I DA OSLABI NAROD U CRNOJ GORI

NJEGOVA svetost patrijarh srpski Irinej ocijenio je da je pozadina crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti da se istrijebe Srbi iz Crne Gore, kao sa Kosova i Metohije.

Patrijarh Irinej je najoštrije osudio izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića koji je rekao da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti iskorišten da bi se protiv Crne Gore poveo krstaški rat.

„Tu nema komentara, oni to stalno pričaju. Zaklanjaju ono što im je namera – da oslabe Crkvu, da oslabe narod i da se oslobode Srba, kao i Albanci sa Kosova. Pozadina zakona je da se istrebe Srbi iz Crne Gore“, rekao je patrijarh za „Kurir“.

Patrijarh je poručio da će srpski narod nastaviti da se bori, da izlazi na litije i izrazio nadu da će Ustavni sud imati razumijevanja.

Bošković je odnose sa Srbijom ocijenio kao najlošije od obnove crnogorske nezavisnosti, te naveo da protestne litije „nemaju nikakve veze sa zakonom, već je namjera da se Crna Gora predstavi kao srpska država kojoj bi se poništila nezavisnost izglasana na referendumu 2006. godine“.        

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar