Влада РС Главно

Цвијановић: ПДП и СДС шире лажи по свијету у функцији доказаних мрзитеља Српске

„БОРЕНОВИЋ ИГРА И ПЈЕВА ПО НОТАМА ПОЛИТИЧКОГ САРАЈЕВА И СТРАНАЦА“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су негативне приче и лажи нанијеле огромну штету Републици Српској, а да су помагачи у њиховом ширењу представници СДС-а и ПДП-а.

„Нажалост, ви у ПДП-у и СДС-у сте помагачи у ширењу таквих лажи по бијелом свијету и у функцији сте доказаних мрзитеља Српске“, рекла је Цвијановићева Срни замољена да прокоментарише данашње саопштење ПДП-а у којем се наводи да „Савезу за побједу није потребно лобирање, јер међународни углед и контакте његује низ година“.

Цвијановићева је нагласила да је Влада Српске посвећена очувању институција Републике Српске и предано ради на побољшању живота својих грађана, те да вјерује да у новој администрацији САД може наћи партнере за то.

„Причу о руском утицају у Републици Српској измислили су они за које (предсједник ПДП-а Бранислав) Бореновић одрађује посао проблематизујући све и свашта у Српској и хвалећи све што стигне у Сарајеву. Што се тиче приче о независности Српске, ако то некад буде на дневном реду њених институција, биће обавијештен.

Наша је обавеза да бранимо своју аутономију у складу са надлежностима које нам је дао Устав. И ми то радимо, за разлику од Бореновића који пјева и игра ‘по нотама’ политичког Сарајева и оних странаца који јесу доказани мрзитељи Српске“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је обавеза Владе Српске да тражи саговорнике који желе да чују истину умјесто да понављају „фабрикације и измишљотине које сервирају управо људи из ПДП-а уз помоћ сарајевске политичке чаршије“.

„Њихови хистерични напади и оспоравање сваког контакта који оствари неки представник Српске показују да немају никакву изборну платформу. Наставићемо да разговарамо са људима из нове америчке администрације и да спречавамо лажи које су тамо посијале структуре које су своје мишљење формирале на основу бошњачких лобиста, као и неодговорни помагачи, попут Бореновића, и оних који и данас шире лажи и грчевито се боре да о Републици Српској очувају ту лаж“, закључила је премијер Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар