Вијести Влада РС

Вишковић: Нема могућности за повећање борачког додатка без већих буџетских прихода

БОРС ЋЕ МОЖДА ВЕЋ У АПРИЛУ ТРАЖИТИ `ПОВЕЋАЊЕ ОСНОВИЦЕ`

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да нема могућности за повећање борачког додатка уколико не дође до већег раста прихода.

Он је подсјетио да је Влада већ донијела одлуку о основици за мјесечни и за годишњи борачки додатак.

„Ја сам увијек ту за разговор са представницима борачке популације, али морам бити реалан и рећи да мјесечни и годишњи борачки додатак Српску на годишњем нивоу коштају 70 милиона КМ. Наравно да они то заслужују, али треба обезбиједити та средства“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он каже да Влада олакшицама у реалном сектору настоји да омогући повећање бројс запослених и раст плата, а тиме и веће пуњење буџета, па би се расходовна страна могла другачије распоређивати.

Вишковић је борачку популацију позвао на стрпљење, наводећи да им Влада излази у сусрет, стамбено их збрињавајући и уводећи разна права.

„Када год будемо имали довољно средстава, сјешћемо и разговарати како их распоредити“, поручио је Вишковић.

Предсједништво Борачке организације Републике Српске /БОРС/ јуче је најавило да ће у наредних неколико мјесеци, можда већ у априлу, покушати да одржи сједницу са премијером Вишковићем ради проналажења могућности повећања основице посредством ребаланса буџета Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар