Главно Федерација/БиХ

Амбасада РФ у БиХ: Русија своје муслимане не користи као топовско месо у Украјини

„БИЋЕ НАМ ДРАГО ДА МУСЛИМАНИ БиХ ТАКВЕ ПРИМИТИВНЕ НАВОДЕ НЕ ПРИМАЈУ КАО ИСТИНУ“
  • Навела: „У земљи није била објављена икаква мобилизација. У борбеним акцијама учествују професионални војници у складу са уговором, представници свих етничких група земље, који су добровољно изабрали војну службу као своје занимање“

АМБАСАДА Русије у БиХ оцијенила је апсурдним писања појединих медија у БиХ да се народи Руске Федерације исламске вјероисповијести користе као „топовско месо“ у Украјини ради „очувања“ живота словенског становништва, наводећи да ће им бити драго да муслимани БиХ не примају као истину ове неписмене и примитивне наводе.

Из Амбасаде су констатовали да о апсурдности таквих претпоставки говори чињеница да се ни структура ни национални састав Оружаних снага Русије нису мијењали посљедњих година нити је у земљи била објављена икаква мобилизација.

„Дакле, у борбеним акцијама учествују управо професионални војници у складу са уговором, представници свих етничких група земље, који су добровољно изабрали војну службу као своје занимање“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да су руски муслимани, лично се суочавајући са пријетњама тероризма и нацизма, добровољно и одговорно донијели одлуку да дају лични допринос борби против ових антихуманих појава.

„Многи исламски вјерници жртвовали су свој живот да би спасили цивилне становнике у Украјини и били су одликовани бројним наградама, укључујући звање Хероја Русије“, истиче се у саопштењу Амбасаде Русије.

Руска држава, истиче се, обезбјеђује интересе и безбједност народа свих вјероисповијести у свом саставу док они узвраћају узајамношћу.

Из Амбасаде изражавају наду да ће муслимани БиХ више сазнати о Русији директно од своје браће по вјери и да неће доживљавати Русију као пријетњу већ као пријатељску државу, која нема скривених намјера према БиХ.

„Рачунамо на заједнички рад са представницима БиХ у Групи стратешке визије `Русија – Исламски свијет`“, закључује се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар