Федерација/БиХ

Човић: Бошњаци, ако не желите да БиХ доживи судбину Југославије – вријеме је за договоре

„БИЋЕ НАМ СВИМА ЛАКШЕ СА ФОРМУЛОМ РАВНОПРАВНОСТИ ТРИЈУ НАРОДА“
  • „Очекујем да је реално током маја усагласити оно што је могуће. Наш став је јасан. Тражимо отклањање свих облика дискриминације“

БОШЊАЦИ – ако желе очувати БиХ, како не би доживјела судбину бивших заједница – онда је вријеме за договоре, а Хрвати су партнери са којима се може разговарати у БиХ, рекао је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић.

Он је истакао да је увјерен да ће бошњачка страна учинити да се Федерација БиХ трансформише као доминантно ентитет Бошњака у врло практичном смислу.

„Биће нам свима лакше када прихватимо формулу равноправности трију народа“, рекао је Човић за „Вечерњи лист“, издање за БиХ, и додао да је бошњачка страна свјесна опасности потеза које повлачи.

Човић је поручио да БиХ има своју будућност и да његов оптимизам није пресушио, али уз уважавање равноправности трију конститутивних народа.

Говорећи о измјенама Изборног закона, Човић је рекао да ХДЗ тражи измјене у начину бирања Дома народа и Предсједништва БиХ кроз легитимно представљање.

„То можемо ријешити тако да измијенимо Изборни закон уз ограничене измјене Устава ако би измјене ишле у том смјеру“, рекао је предсједник ХДЗ БиХ.

Човић је најавио да ће послије васкршњих празника бити одржани састанци, којима би се, уз званичнике САД и ЕУ, придружили представници међународних организација које могу правно помоћи.

„Очекујем да је реално током маја усагласити оно што је могуће. Наш став је јасан. Тражимо отклањање свих облика дискриминације“, поручио је Човић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар