Федерација/БиХ

Цвијановић: Хелез може само да машта о „враћању старог устава БиХ“ и укидању Српске

ПОРУЧИЛА МУ ДА ЋЕ УСТАВ БиХ – АКО СЕ ИКАДА БУДЕ МЈЕЊАО – БИТИ ОНАКАВ КАКАВ ДОГОВОРЕ ТРИ НАРОДА
  • Нагласила да су изјаве Зукана Хелеза и из ФБиХ бомбастичне, али и симптоматичне по томе што је из њих видљива потреба да се „некоме нешто намеће, узима, узурпира и креира“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвиајновић изјавила је данас у Бањалуци да нико не пита министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о мијењању и доношењу устава, јер се зна поступак за такву промјену.

– Не могу вјеровати да се и министар унутрашњих послова Федерације БиХ Рамо Исак није огласио како би све било духовитије – рекла је новинарима Цвијановићева, коментаришући изјаву Хелеза да ће бити враћен „стари устав БиХ и укинута Српска уколико предсједник Републике Српске Милорад Додик крене у процес отцјепљења од БиХ“.

Она је нагласила да су изјаве Хелеза и из ФБиХ бомбастичне, али и симптоматичне по томе што је из њих видљива потреба да се „некоме нешто намеће, узима, узурпира и креира“.

– Ако се озбиљно виде поруке из ФБиХ, ма како некада дјелују шаљиво и глупо, види се да тамо стално постоји потреба да се некоме нешто намеће, узима, узурпира и креира шта ће бити држава по њиховој мјери и игноришу остали, односно желе се избрисати идентитети и наметнути лажни јединствени идентитет за све – истакла је Цвијановићева.

Она каже да је Српска навикла на пријетње из ФБиХ, али и да постоје амбасадори који су одавно изашли из оквира пристојног дипломатског понашња у држави домаћину.

„Устав ће бити онакав о каквом се договоре народи и ако се икада буде мијењао биће то на начин прописан процедиурама“, рекла је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар