Федерација/БиХ

Додик: Дио европских лидера БиХ види као колонију, зато нисмо добили кандидатски статус

„СРПСКА НИЈЕ И НЕЋЕ БИТИ КОЛОНИЈА – МИ ЗНАМО СВОЈ ПУТ“
  • „Хрватски предсједник Зоран Милановић – рекао је Милорад Додик – апсолутно је у праву када оспорава легитимитет Кристијана Шмита. Каква је то дрскост да неименовано лице, без легитимитета, на одговорност позива шефа државе гаранта споразума којим је институција високог представника уведена у БиХ. Милановић је легално изабран предсједник Хрватске и није ваљда да Шмит мисли да ће га ућуткати писмима“

СА ЗАПАДА ништа ново. Дио европских лидера БиХ види као колонију, а не као партнера и због тога нисмо добили кандидатски статус, написао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на свом Твитер налогу.

„Српска није и неће бити колонија. Ми знамо гдје смо и знамо свој пут.“ написао је Додик

„Хвала нашим пријатељима који су нас подржали“.

Додик је данас напоменуо да је урушавање процедура предвиђених законима и Уставом девастирало БиХ и да је због међународног интервенционизма нежељена и изнутра, а сад је јасно и извана.

Хрватски предсједник Зоран Милановић – рекао је Додик – апсолутно је у праву када оспорава легитимитет Кристијана Шмита, који је нелегално дошао у БиХ и представља се као високи представник.

Он је подсјетио да је Хрватска гарант Дејтонског споразума, самим тим и Анекса 10, којим је предвиђено именовање високог представника.

„Каква је то дрскост да неименовано лице, без легитимитета, на одговорност позива шефа државе гаранта споразума којим је институција високог представника уведена у БиХ. Милановић је легално изабран предсједник Хрватске и није ваљда да Шмит мисли да ће га ућуткати писмима“, написао је Додик на Твитеру поводом Шмитовог дописа хрватској Амбасади у Сарајеву због изјава Милановића.

Превише је свједока Шмитовог нелегалног доласка да би он толико писама успио послати Додик је истакао да је.

„Оно што је ипак вриједно у овом случају јесте да је Шмит чуо за Анекс 10 Дејтонског споразума“, навео је Додик.

Шмит је послао јуче дипломатску ноту Амбасади Хрватске у Сарајеву због изјава Милановића који је у више наврата говорио да је Шмит нелегални представник, будући да га није потврдио Савјет безбједности УН.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар